1 Mayıs Kutlama Mesajları

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama mesajları

  • 1017
1 Mayıs Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'IN MESAJI

1 Mayıs, Ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan,  toplumun her kesiminde üreten, geliştiren ve hizmete sunan işçi, memur tüm çalışanların emeklerinin ne denli önemli ve anlamlı olduğunu gösteren,  Emek ve Dayanışma Günüdür.           
Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan verilmesi gerektiğine inanan ve bunu prensip edinen bir inancın mensuplarıyız.
İşçi ve emekçilerimizin gösterdikleri gayret ve çalışma mücadelesi ile İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkemiz, ekonomik ve sosyal kalkınma alanında önemli başarılara imza atmıştır.
İlimizin ekonomik olarak büyümesi ve sosyal kalkınması, hedeflerine ulaşması için, Kastamonu'da tüm çalışanların, sorumluluk içerisinde hareket etmedeki kararlılıkları, sağduyulu tutum ve davranışları her türlü takdirin üzerindedir.
Bu vesile ile, bütün sendika ve çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, işçilerimizin aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

İşçi ve emekçi kardeşlerimiz, ülkemizin büyümesi ve istikrar içinde gelişmesi, belirlenen hedeflere ulaşması sürecinde önemli bir role sahiptir. İşçi ve emekçilerimizin, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarına sahip çıkılması devletimizin her zaman öncelikli konuları arasında yer almıştır. Tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına vesile olmaktadır. Devletimizin, çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün, şenlik havasında geçmesini, gerçekleştirilecek etkinliklerin barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu anlayışla, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 1 Mayıs’ın birlik ve beraberlik içerisinde kutlanmasının ülkemizin içinde bulunduğu süreçte büyük önem taşıdığını ifade eden Babaş, “Ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.  Bu önemli günün birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçirilmesi dileğiyle selam ve saygılarımı sunarım”

KASTAMONU CHP İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI'NIN MESAJI

1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyoruz. 1 Mayıs, işçinin, emekçinin ve tüm çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanır. Ancak ülkemizdeki kutlamalar her zaman daha farklı ve buruktur. Çalışma koşulları, ücretler ve emeğe ve emekçilere gösterilen saygı konusunda dünyanın gelişmiş ülkelerindeki çalışanlarla bizim çalışanlarımız arasında dünyalar kadar fark vardır. Neredeyse tüm çalışanlarımız akşama eve ekmek götürmenin hesabı içindeyken 1 Mayıs gününün tatil edilmesi ve Emek ve Dayanışma Günü sayılmasının hiçbir anlamı ve yararı yoktur.

Ülkemizde çalışanların yüzde 45’i asgari ücret almaktadır. Bu da, emeği ile geçinen çok büyük bir kesimin aileleriyle birlikte geçinemez durumda olduklarını göstermektedir. Çalışanlarımızın çoğu iş güvenliğinden ve iş güvencesinden yoksundur. Çağdaş hukuk devletinin gereği olan sendikalaşma hakkı yasalarda tanınıyor olsa da bizde fiili olarak kullandırılmamaktadır. Çalışma koşulları çoğu iş yerimizde kötü ve devlet denetimi dışındadır. Çocuk işçi çalıştırılması denetlenmemekte; kadın çalışanların ayrı bir baskı ortamında kalmaları görmezden gelinmektedir. Bütün bu koşullar ortadayken emekçilerimizin 1 Mayıs’ı coşkuyla ve bir bayram sevinciyle kutlaması elbette mümkün değildir.
Emekçilerimizin baskılardan uzak, mutlu ve huzurlu 1 Mayıslar kutlaması dileği ile tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum.