'1 Milyar TL yatırıma imza attık'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, çalışmalar hakkında bilgi vererek, 'Şehrimizde toplamda 1 Milyar TL'lik bir yatırıma imza attık.' dedi.

  • 954
'1 Milyar TL yatırıma imza attık'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, "Göreve geldiğimizde belediyemizin borç yükü bütçenin yüzde 75'ini kapsarken bugün borcumuz bütçemizin sadece yüzde 11'i oranındadır." dedi.

"1 Milyar TL yatırıma imza attık"

Vidinlioğlu, "Göreve başladığımız günden bugüne enflasyondaki beklenmedik artışa, yaşanan onca zorluğa rağmen, akılcıl, özenli ve planlı olarak attığımız adımlar sonucunda Kastamonu'muza 4 yıllık süre zarfında 503 Milyon 671 bin TL'lik öz kaynaktan yatırım harcaması yaptık. Bakanlıklarımız ile birlikte ortak yürüttüğümüz projeleri de ele aldığımızda şehrimizde toplamda 1 Milyar TL'lik bir yatırıma imza attık." diye konuştu.

"Borcumuzda yüzde 64 oranında azalma var"

Vidinlioğlu, "Yine dört yıl önce 140-145 Milyon TL olan belediyemizin toplam borç yükünü gelirlerimizin azalmasının karşısında disiplinli, planlı ve kararlı çalışma ile bütçe giderlerinin enflasyondaki beklenmedik artışa, giderlerimizin beş kat artmasına rağmen kademeli olarak azalmaya devam etmektedir. Sadece 2022 yılı giderimiz yüzde 189 oranında artmasına rağmen bugün itibariyle toplam borcumuz 100 Milyon TL civarındadır. Göreve geldiğimizde belediyemizin borç yükü bütçenin yüzde 75'ini kapsarken bugün borcumuz bütçemizin sadece yüzde 11'i oranındadır. Bütçesel oranlamaya baktığımızda yüzde 64 oranında bir azalma söz konusudur. Yatırım artarken borç yükünün azalması şehrimize ve kaynaklarımıza ne denli sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Kastamonu Belediyesi olarak biz Kastamonu'nun yarınları için çalışmaya, üretmeye ve üretene destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.