10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajlarla kutlandı.

  • 1290
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK

Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik devletlerin önemli güçlerinden biridir. Basın çalışanlarımız, halkımızın haber alma hakkını sağlayarak, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Bu noktada tüm olaylara tarafsız bir şekilde bakabilen, gerçek haberin peşinde olan, demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkılar sağlayan fedakar basın emekçilerimizin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın bilgilenmesi konusunda çaba gösteren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞLU

İstiklalin ve istikbalin 150 yılı aşkın süredir savunuculuğunu yapan Türk basın tarihindeki yerini altın harfler ile alan Kastamonu basını dün olduğu gibi bugün de memleketinin sesi olmaya devam etmektedir.

Hüsnü Açıksöz önderliğinde İstiklal Mücadelesi’nde önce vatan diyerek çıkılan yolda milli ruhu ilmek ilmek işleyen Kastamonu basının kurtuluşta ve kuruluşta yeri hep ayrı olmuştur.

Fedakarlık, sorumluluk ve bilgi birikim isteyen gazetecilik mesleği kritik öneme sahiptir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek gibi kutsal bir sorumluluğu omuzlarında taşıyan gazeteciler, dünden bugüne şehirlerimizin ve ülkemizin gelişmesindeki önemli etkenlerdendir.

Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözü ile basının ne denli önemli olduğunun altını çizmiştir.

Tüm değerlerine sahip çıkarak ülkesinin dirliği, birliği ve gelecek nesillerin refahı için çalışmalarını fedakarca sürdüren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Bu kutsal mesleği önce vatan, önce millet, önce değerlerim diyerek yapan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz başta olmak üzere devraldığı onurlu bayrağı dalgalandıran ve Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm gazetecilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Yine Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üst bir vazife bilinciyle hareket eden tüm idarecilerimizin de 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesiyle görevini yürüten tüm idarecilerimize şükranlarımı sunuyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız ve tarafsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin, demokrasi kültürünün kalıcılığının sağlanmasında önemli yeri vardır. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai mefhumu gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalışmakta olduklarını hep beraber müşahade etmekteyiz.

Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, milli şuurumuzun sağlamlaştırılmasında ve bu bilincin geleceğe aktarılmasında da çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi, dijital medyanın yaygınlaşması ve bilgi kirliliğinin yaygınlaşması sonucu gazetecilik mesleğinin önemi daha da artmıştır. İlimizde görev yapan kıymetli basın mensuplarımızın bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla ifa ettiklerini görmekteyiz. Bu minvalde geçtiğimiz yıl TBMM’de kanunlaşan 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası' basın mensuplarımızın haklarının korunması, yeni bir mecra olan dijital medya ve sosyal medyada bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bizler de yerel medya mensuplarımızla gazetecilik mesleğinin sorunlarını istişare etmekte, mesleğin gelişimi için elimizden gelen katkıyı vermekteyiz.

Her zaman basın emekçilerimizin yanında olduğumuzu belirterek basın camiasının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal eden gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İlimiz basın çalışanlarına başarılar temenni ediyor, kendilerini en kalbi duygularla selamlıyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL KADIN KOLLARI BAŞKANI AV. SERAP EKMEKCİ

150 yıldır ilimizin sesi kulağı olan, Kastamonu'nun faydası için fikir üreten, kalemini doğrudan tarafa kullanan yerel basın kuruluşlarımız bugün de aynı irade ve anlayış ile yolculuklarını sürdürüyorlar. İlimizin kalkınması ve gelişmesi yolunda yerel basın kuruluşlarımızın emek ve katkılarını göz ardı etmek mümkün değildir. Yerel basınımızın Kastamonu'nun yararını önceleyen basın politikası, aynı zamanda toplumun diğer resmi ve sivil kurum ve kuruluşları için de vazgeçilmez bir destek olma özelliğini tarihin her döneminde taşımıştır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, basın emekçilerimizin kıymetlerinin anlaşıldığı ve toplumsal teşekkürle takdir edildiği bir gündür. Aynı zamanda da yerel basının sorunlarını anlamak ve çözümleri noktasında destek olma günüdür. Kastamonu yerel basın kuruluşlarının varlıklarını güven içinde geleceğe taşımaları, her vatandaşımızın omzuna düşen görev ve sorumluluktur. Mutlu günümüzde de, acılı günümüzde de yanımızda yerel basın var çünkü.

Yerel basın kuruluşlarımız okur desteği ile geleceğe yürür. Yerel gazetelerimize abone olalım. İşyerlerimiz ve evlerimizden eksik olmasın gazetelerimiz. Bu sayede hem yerel basınımız ayakta kalsın hem de ilimiz kalkınma ve gelişme yolculuğunda en önemli paydaşlarından birini kaybetmesin.

Yerel basınımızın fedakar temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Kastamonu kültürünün köşe taşı değerindeki yerel basın kuruluşlarımız elbirliği ile yaşasın.

TEÇ-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EROL KAÇAKOĞLU

Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden tarafsız haberdar eden gazetecilerimizin günlerini en içten dileklerimle kutlarım.