101 Yaşında ve Sağlık Dolu

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşayan Recep Çelen, tam 101 yaşında ve sağlık dolu.

  • 797
101 Yaşında ve Sağlık Dolu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güren bölgesi Güzel Yayla köyünde yaşayan 101 yaşındaki Recep Dede, sağlıklı olmasının sırlarını açıkladı. 1914 yılında doğan Recep Dede, 5 çocuk ve hatırlamayacak kadar torun sahibi olduğunu söyledi. Eşini 1983 yılında kaybettiğini belirten Recep Dede hayattan hiç yılmamış. Her yaşın kendince güzelliği olduğunu belirten Recep Dede, 101 yaşında ve mutlu olduğunu ifade etti. Cide Hükümet Konağına yürüyerek dimdik gelen Recep Dede, bu yaşta sağlıklı kalmasını doğal beslenmesi olduğunu söyledi. Bir sağlık sorunu olmadığını dile getiren Recep Çelen, uzun yaşamasının sebebini ise şimdiye kadar yaşadığı köyden hiç ayrılmaması ve doğal yaşamına bağladı.

Geçmişte çok zor günler yaşadığını anlatan Çelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua etti. Recep Dede, "Biz geçmişte çok yokluk gördük, 20 kilo mısır almak için köyümüzden ilçeye 30 kilometre yolu yürüyerek çok geldiğimizi biliyorum. Ağabeyim İsmail tarlada aç kalınca toprak yediği için öldüğünü biliyorum. Şimdi ise öyle mi, Allah devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ben 65 yaş maaşı ile geçiniyorum, eskiden bu yaş aylığı yeterli değildi. Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu maaş yükseltildi ondan Allah razı olsun" diye konuştu.

İki kez askerlik görevine gittiğini belirten Recep Çelen, Tekirdağ ve Gelibolu'da görev yapmış. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiğinde ise askerde olduğunu söyledi.

MEHMET SALMAN (İHA)