125. Yıl Anaokulunun 'Uzaktaki Kardeşim' projesi başladı

Daday 125. Yıl Anaokulu Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Ruhigül Ertekin Ünal tarafından sosyal sorumluluk projesi olan 'Uzaktaki Kardeşim' projesi başladı.

  • 701
125. Yıl Anaokulunun 'Uzaktaki Kardeşim' projesi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daday 125. Yıl Anaokulu Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Ruhigül Ertekin Ünal tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen “Uzaktaki Kardeşim” projesi başladı. Proje kapsamında minik öğrenciler, kendi hazırladıkları etkinlikleri, mektup ve hediyeleri daha önce belirlenen Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulu’nda okuyan minik öğrencilere gönderdiler. Bu örnek projeyle öğrencilerin paylaşma ve dayanışmayı daha iyi kavramalarını hedeflediğini belirten Anasınıfı Öğretmeni Ruhigül Ertekin Ünal, kardeşi olan ve hiç kardeşi olmayan çocukların bu çalışmayı duyunca çok heyecanlandığını söyledi.

Hazırlanan kolilerde giyimden oyuncağa kırtasiye ürünlerinden beslenme çantalarına kadar her şeyin mevcut olduğunu söyleyen Ünal, “Bu projede en etkileyici olan en sevdiği oyuncağı hiç tanımadığı ve kardeşi olarak ilan ettiği başka bir çocuğa göndermesidir. Öğrenciler heyecan ve merak içinde kardeşlerinden gelecek mektupları bekliyor ve bu kardeşlerinin kim olduklarını merak ederek biran önce tanışmak ve öğrenmek istiyorlar” dedi.

Bu örnek projede öğrencileri ve proje sahibi öğretmen Ruhigül Ertekin Ünal’ı yalnız bırakmayan Daday Kaymakamı Ahmet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemil Kılıç ise, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, bu örnek davranışın tüm öğrencilere ışık olması gerektiğini söylediler. Programın sonunda hazırlanan koliler, PTT görevlisine teslim edilerek, Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine yola çıktı.