'128 milyar dolar nerede' afişlerinin kaldırılmasına tepki!

CHP il merkezindeki billboardlara astığı '128 milyar dolar nerede' afişlerinin kaldırılmasına Milletvekili Hasan Baltacı ve İl Başkanı Hikmet Erbilgin sert tepki gösterdi.

  • 2503
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'128 milyar dolar nerede' afişlerinin kaldırılmasına tepki!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesi günü kolluk kuvvetlerinin resmi yazı olmaksızın afişleri kaldırmak istemesi üzerine CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak duruma müdahale etti.

Kolluk kuvvetlerinin yaklaşık 2 saat sonra afişlerin mülki amir kararıyla kaldırıldığına dair tutanak tutmasının ardından afişler söküldü.

“PARTİ DEVLET OLMUŞ, DEVLET PARTİ OLMUŞ”

Partinin devlet, devletin ise parti olduğu günler yaşadıklarını söyleyen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; "Türkiye’nin 81 ilinde 900’e aşkın ilçesinde partimizin talimatıyla 128 milyar doların nerede olduğunu soran afişlerimiz yapıştırılmaya başlandı. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kastamonu’da da 128 milyar doların nerede olduğunu sorduğumuz afişlerimiz emniyet eliyle billboardlardan kaldırılıyor. Kolluk güçlerinin savcılık ile yaptığı görüşmede savcılık burada herhangi bir suç unsuru olmadığını belirtirken mülki amirin kararıyla afişlerimiz toplatılıyor. Hiç kimse saraydan gelen emirlere güvenmesin. Çünkü Erdoğan bir gün çıkıp ‘kandırıldım, aldatıldım’ deme ihtimaline sahip. Dün hukuksuzlukların altına imza atanlar bugün nasıl hukuk ve adalete ihtiyaç duydularsa bu hukuksuzluğun, bu adaletsizliğin altına imza atanlarda yarın hukuka ve adalete ihtiyaç duyacaklar. Bu uygulamadan görüyoruz ki; parti devlet olmuş, devlet parti olmuş. Bizde bu ülkedeki milyonlarca insanın alın teri olan 128 milyar doların nerede olduğunu sormaya devam edeceğiz, peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU’DAKİ HER BİR KİŞİYE 2 MİLYON 730 BİN TL DAĞITSAK ANCAK BİTİYOR”

128 milyar doların Kastamonu’daki her bir kişiye 2 milyon 730 bin lira dağıtıldığı takdirde ancak bitecek büyüklükte bir kaynak olduğunu belirten CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise “Türkiye’de hukukun geldiği yer ne yazık ki ortada. Savcılık afişlerimizin herhangi bir suç unsuru içermediği ve işlem yapılmaya gerek olmadığı yönünde kolluk güçlerine talimat vermesine rağmen mülki amir kararıyla afişlerimiz sökülüyor. Savcılığın afişlerin suç içermediği ve işlem yapılmasına yer olmadığı yönünde talimat verdiği emniyet güçlerince imza altına alınan ve bize sunulan tutanakta açıkça belirtilmesine rağmen akşam saatlerinde Kastamonu Valiliği bir açıklama yapıyor ve savcılık talimatıyla afişlerin kaldırıldığını, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan adli işlem başlatıldığını duyuruyor. Bu hem ilimiz, hem de ülkemiz adına çok üzücü bir tablodur. Biz sürecin takipçisi olacağız.128 milyar dolar nerede diye sormaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu soruyu millet adına soruyoruz. 3600 ek göstergesi verilmeyen polis, sabahın köründe bu şehrin sokaklarını temizleyen işçilerimiz adına soruyoruz. Tarlalarda çalışan köylülerimiz adına soruyoruz. Millet adına soruyoruz. 128 milyar dolar nerede sorusunu yüksek sesle sormaya devam edeceğiz. 380 bin kişinin yaşadığı şehrimizde her bir yurttaşımıza 336 bin 850 doları yani kişi başına 2 milyon 730 bin lirayı elden dağıtsak ancak bitiyor. Bu para Kastamonu’da yaşayan her bir kişiye 966 ay boyunca yani 80 yıl boyunca asgari ücret tutarında para dağıtılması demek. Bu memlekette Doğanyurt’tan Tosya’ya 124 bin 747 hane var. Her haneye 8 milyon 383 bin TL dağıtsak bu 128 milyar dolar ancak bitiyor. İşte bu nedenle biz milletimiz adına 128 milyar doların akıbetin sormaya devam edecek, bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.