'15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' kuruldu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı kuruldu.

  • 1090
'15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı' kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan terör mensuplarının gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini engellemek için müdahale ederken şehit düşen Türk halkı için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Tosya Orman İşletme Müdürlüğü olarak Tosya ilçesi Ortalıca mevkiinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı tesis edildi.

Kurulan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda fidan dikimine Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, Orman İşletme Müdürlüğü şefleri ve personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Fidanların dikilmesinin ardından Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, “Türkiye’nin geleceği için tanklara karşı vücutlarını siper ederken şehit olan kardeşlerimizin anısını yaşatmak için Tosya Orman İşletme Müdürlüğü olarak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı tesis ettik, vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kurulan hatıra ormanında demokrasi şehitlerinin anısının yaşatılacağına dikkat çeken Kaymakam Yusuf Cıbır, “Halkımız 15 Temmuz gecesi kendini siper ederek demokrasiye sahip çıktı, milli iradeye sahip çıktı. Vatana canını vererek sahip çıkan demokrasi şehitleri için anılarını yaşatmak için Tosya Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından hatıra ormanı kuruldu. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, bu duyarlı davranışlarından dolayı Orman İşletme Müdürümüz Alpaslan Kadı’ya teşekkür ediyorum, vatanımıza milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.