15 yıllık hayali gerçek oldu

15 yıllık hayalini devletten herhangi bir destek almadan gerçekleştiren Kezban Şen "Girişimci kadınlarımıza cesaret öneriyorum" dedi.

  • 1650
15 yıllık hayali gerçek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 yıldır hayalini kurduğu işyerini 8 ay önce açan Şen Fast-Food İşletmecisi Kezban Şen, ev yapımı ürünler ile yetişkinler ve çocuklara hizmet veriyor. Kastamonu Hebkebirler Mahallesindeki Livapaşa Konağı’nın yanındaki Şen Fast-Food’da, poğaça, börek, kek, makarna, çorba, köfte ve pilav ürünleri yapan Şen, en önemli kuralının hijyen olduğunu belirtti.

5 yıl boyunca özel yurtta çalışan Kezban Şen, yurtta çalışırken edindiği tecrübeyi Şen Fast-Food’a taşıdığını söyledi. Şen; "Halk Eğitim’de Aşçı Yardımcılığı kursunu bitirdim. Kastamonu’ya özgü yemeklerin ve tüm yemek çeşitlerinin püf noktalarını öğrendim. Yemek yapmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Şen Fast-Food’da da en lezzetli ürünleri üretiyorum. Anneyim, çocuklarıma yedirmeyeceğim hamburger, pasta böreği kimseye yedirmem" dedi.

"Devletten herhangi bir destek almadım"

İş kurmak isteyen kadınlara da seslenen girişimci kadın Kezban Şen; "Arkadaşlarıma ve misafirlere yaptığım yemek, börek ve pastalar sevildiği için aklımda böyle bir iş yeri kurmak vardı. Girişimci kadınlarımıza cesaret öneriyorum. Devletten herhangi bir destek veya kredi almadım. KOSGEB’e başvuru yapmadım" ifadelerini kullandı.

"Eşim bana sürpriz yaparak dükkanı kiraladı"

Eşinin kendisine sürpriz yapıp, iş yerini kiraladığını ifade eden Şen; "İş yerinin önünden gelip geçerken, eşime hep burayı beğendiğimi dile getiriyordum. Eşimde bana sürpriz yaparak dükkanı kiraladı. Hatta içindeki masa, sandalye ve tüm eşyaları da aldı. Dükkanın her şeyini eşim tamamladıktan sonra bana anahtarı teslim etti. O an çok duygulandım. Eşime tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Hassas noktam hijyen"

Hijyen konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Şen, iş yerini sürekli temizlediğini söyledi. Şen; "Hem iş yerinin temizliğine hem de ürünlerin hijyenine özen gösteriyorum. İş yerindeki mutfağı bilerek açık yaptırdım ki, gelenler ürünlerin nasıl yapıldığını gözleriyle görsünler. Mutfak tezgahını ve mutfakta kullandığım ürünleri tek tek temizliyorum. Hassas noktam hijyen" şeklinde konuştu.

Tuğçe YERDELEN