18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kutlama mesajları

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

  • 687
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır. Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilediği kahramanlıklar, yurtiçinde ve Fırat Kalkanı,Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütlerine karşı ortaya koyduğumuz mücadele Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, bundan 104 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir.Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ HASAN BALTACI'NIN MESAJI

Bugün tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor, 18 Mart Çanakkale destanın 104. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.

Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır.

Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Dönemin en büyük ordularının dize getirildiği, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşedildiği şanlı destan Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü büyük bur gurur ve heyecanla kutluyor, kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır.

Kurtuluş Mücadelemizin fitilini ateşleyen Çanakkale Zaferi, milletimiz için dönüm noktası olmuş bugünün güçlü Türkiye’sinin sağlam temelleri asil ecdadımız tarafından atılmıştır.

Yaşlısı, genci, kadını, erkeğiyle yok edilmek istenen bir milletin, iman dolu yüreğinin zaferi olan Çanakkale, Türk Milleti’nin merhametinin de aynası olmuştur.

Çanakkale’de var olan bu ruh 104 yıl sonra da benliğinden hiçbir şey kaybetmeden varlığını sürdürmektedir. Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelesi’ndeki ruh neyse 15 Temmuz Gecesi’ndeki ruhta odur. Bugün ülkemizin güvenliğini sağlayabilmek, küresel güçlere karşı dimdik ayakta durabilmek adına verilen mücadeledeki ruhta yine aynı ruhtur. İstiklalimizin ve istikbalimizin teminatı bugün de imanla atan kalplerdir.

1915’te Çanakkale’de ülkemize ve milletimize boyun eğdirmeye çalışanlar bugün de aynı emellerini sürdürmektedir. Kılıkları değişse de, yöntemleri değişse de hedefleri aynıdır, perdenin arkasındaki yüzler aynıdır. Dedelerinin yapamadığını yapmaya çalışan haçlı zihniyeti milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmak adanı ekonomik saldırılarla ülkemize diz çöktürmek istemiştir.

Bugün aziz milletimizin büyük birlikteliği bu oyunu da bozmuştur ve önümüzdeki süreçte de bozacaktır.

Bu zihniyet bugün dünyada Müslüman düşmanlığı ve Türk düşmanlığının fitilini ateşlemek istemektedir. Yeni Zelanda’da yaşanan vahşet bunun bir kanıtıdır. Bugün Müslümanlığa ve Türklüğe karşı terörizm algısını yaymak isteyenler, inanıyorum ki kendi pisliklerinde boğulacaklardır. Yeni Zelanda’da camide namaz kılan Müslüman kardeşlerimize gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyor, şehadete yürüyen kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete irtihal eden kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI MEHMET UZUN'UN MESAJI

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümünü milletçe kutlamanın haklı onur ve gururu içerisindeyiz.

"Çanakkale" sadece bir deniz zaferi değildir. Çanakkale bir baş kaldırış, bir dik duruş, bir diriliş, bir süreçtir. Çanakkale kahramanlarının evlatları aynı ruhu 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Afrin'de, Münbiç'te göstererek "Âsım'ın nesli" olduklarını bir kez daha tüm cihana duyurmuşlardır. Aziz şehitlerimiz şunu hissetmeliler ki tertemiz kanlarıyla suladıkları bu vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak ilelebet muhafaza edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Deniz Zaferinin 104. yıl dönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, gerek 15 Temmuz da gerekse dün olduğu gibi bugün de bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ’NÜN MESAJI

Çanakkale Zaferi; tarihte eşine ender rastlanır bir direnişin ve azmin sergilendiği gerçek bir destandır. Çanakkale; tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili,rengi,etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Vatan ne zaman darda olsa, düşmana karşı sarsılmaz bir cephe oluşturan Kastamonulular da,  Çanakkale'de yazılan destanda mallarıyla,kanlarıyla,canlarıyla büyük fedakarlıklar yaparak "Şehitler Diyarı" ünvanına layık görülmüştür.

Çanakkale Zaferi'nden aldığı ilhamla 2023,2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan toprakları üzerinde operasyon yapmak isteyen FETÖ,PKK,DEAŞ,YPG ve diğer taşeron örgütler ile bu örgütlerin perde arkasındaki güçlere aziz milletimiz gerekli cevabı vermiş, 15 Temmuz İhanet Teşebbüsü ile aziz milletimiz , esarete ve dayatmalara rıza göstermeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır. Bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi 103 yıl sonra da benzer girişimlere karşı şanlı bir direniş ortaya koyan asil milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 18 Mart 2018 tarihinde Afrin'de zafere ulaşmıştır. Bu vesileyle Zeytindalı Harekatı'nda şehadet şerbetini yudumlayan kahraman askerlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104.yıldönümünde kanlarıyla,canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

CHP KASTAMONU İL BAŞKANI HİKMET ERBİLGİN'İN MESAJI

Çanakkale Zaferimiz, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanca mücadele eden milletimizin onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli zaferidir. Bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren bu destansı zafer, Çanakkale Cephesi'nin komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla birleşen milletimizin kahramanca ve fedakârca mücadelesi sonucu kazanılmıştır.

Birlik ve beraberlik içinde ‘dur’ dediğimiz Çanakkale Destanı’nı yazan Aziz Şehitlerimiz arasında fedakârca canlarını veren Kastamonu’muzun evlatlarının rolü büyüktür. Çanakkale’de en çok şehit veren ilk dört ilden biri Kastamonu’dur.

Çanakkale Türküsü olarak bilinen ve “Çanakkale içinde vurdular beni” diye başlayan duygu yüklü Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya aittir.

Küre’ye bağlı, İnebolu-Küre arasındaki Dere köyün adı Ersizler Dere köyü olarak değişmiştir. Bu köy bütün erkeklerini şehit vermiştir. Acılarını vatanın kurtuluşuna değişmeyen bu köyün kadınları da kağnılarıyla İstiklal Savaşı’nın mermilerini taşımışlardır.

Araç’a bağlı Ilgaz dağı eteklerindeki Güzlük köyü Çanakkale’de en fazla şehit veren köy olarak tescillidir. Tam 25 şehit vermiştir. Hangi haneye girseniz bir şehit hikâyesiyle gözleriniz yaşarır.

Türk Milleti’nin Kahramanlık Destanı Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılında, bugün bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün kazanılmasında, korunmasında canlarını feda eden, Milletimizin gönlünde erişilmez bir yer alan başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MUSA KALAFAT'IN MESAJI

104.yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesidir.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.

Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir. Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi de, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi, sonuçları itibariyle, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi, “Çanakkale geçilmez” dedirtmiştir.

Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür.

Çanakkale, şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ifadesiyle “Yeni Türkiye’nin Önsözüdür.”

Hükümet olarak bütün çabamız, bu önsöze layık bir yeni Türkiye destanı yazarak gelecek nesillere daha demokratik  bir ülkeyi emanet edebilmek içindir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Çanakkale hatırası, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ışık tutmaya devam edecektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.