19 Ekim Muhtarlar Günü mesajları..!

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim'in 'Muhtarlar Günü' olarak kutlanması kabul ve ilan edildi.

  • 3962
19 Ekim Muhtarlar Günü mesajları..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

1829 yılından bu tarafa köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, yaptıkları fedakarca çalışmalarla takdiri hak eden kıymetli muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti suna bilmek adına uyum içerisinde çalıştığımız muhtarlarımıza, gereken desteği ve önemi hem belediyemiz hem de hükümetimiz her fırsatta vermektedir. Muhtarlarımız yerel demokrasimizin mihenk taşlarından olup, en doğru hizmeti vatandaşa sunmamızda bizlerin vazgeçilmez bir değeridir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olmaktadır.

Muhtarlarımız hem milletimizi hem de devletimizi temsil etmektedir. Bu bilinçle geride bıraktığımız 14 yılda hükümetimiz tarafından muhtarlarımızın çalışma şartları iyileştirilmiştir. Bizlerde muhtarlarımıza elimizden gelen tüm desteği göreve geldiğimiz günden itibaren vermekteyiz ve vereceğiz. Mahallerimizin ihtiyaçları yönünde muhtarlarımızın bizlere yaptıkları başvurular hızla çözüme kavuşmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük fedakarlıklarla çalışan muhtarlarımız için 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiş hükümetimizde hazırladığı genelgeyle bugünü resmileştirmiştir. Muhtarlarımız hak ettiği değeri görmeye devam etmektedir.

15 Temmuz’daki o kara gecede tüm mahalle muhtarlarımız sergiledikleri duruşla, Milli İrade’ye sahip çıkmıştır. Gece gündüz demeden meydanlarda demokrasi nöbeti tutan muhtarlarımız bizlere büyük bir güç vermiştir. Tüm ülkede olduğu gibi Kastamonu’da da büyük bir birliktelik sağlanarak hainlerin bir girişimine karşı hazır bulunularak önemli bir kahramanlık sergilenmiştir. Bu noktada gerek köylerimizde gerekse mahallelerimizde vatandaşlarımıza öncülük eden muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm Muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları köy ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır. Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahallelerin hür türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulması noktasında bizlerin de birer çalışma arkadaşıdır. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler ve devlet hizmetlerinde bürokrasinin en aza indirgenmesi çalışmaları kapsamında muhtarların yüklerinin önemli ölçüde azalmasına rağmen, muhtarlarımızın vatandaşa hizmet yolunda üstlendikleri misyon, önemini muhafaza etmektedir.
19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle ile 19 Ekim'in 'Muhtarlar Günü' olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutluyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Aziz Milletimizin birinci derecede temsilcileri, demokrasimizin mihenk taşı olan muhtarlarımızın "19 Ekim muhtarlar gününü" kutluyor, mahalli idarelerimizin gözbebeği muhtarlarımıza selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Muhtarlar demokrasinin beşiği değil ta kendisidir. Siyaset kanalı ile seçim kazanmazlar. Onlar kendi isimleri ile bulundukları köy ve mahallelerde seçimlere girerek başarı sağlar ve seçilirler. Muhtarlar sadece isimleri ile çağırılması ise demokrasi içerisinde seçildiklerinin göstergesidir. Vatandasın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası  sosyal  yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı ve devleti en yakınında hissettiği makamdır.
Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Hak ve özgürlükleri ihmal edilmemelidir. Günümüzde mahalle sakinleri ile belediyeler veya tüm kamu kurumları arasındaki diyalog muhtarlarımız üzerinden kurulmaktadır. Bu diyalog kurulurken en büyük sorumluluk ise muhtarlarımıza düşmektedir. Muhtarlarımız ise bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına gece gündüz görev yapmakta ve mesai saati diye bir kavramları bulunmamaktadır. Buna rağmen muhtarlarımıza tanınan haklar yeterli olmamaktadır. Hükümetin muhtarlarımıza tanınan hakların yeninden ele alarak maaş ve sosyal güvencelerinde iyileştirmeler yapması onların sorumluluklarını yerine getirebilmeleri adına önemli derecede etki sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın gününü kutlar görevlerinde başarılar dilerim. Bu vesileyle, yakın zamanda hayatını kaybetmiş olan muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, akrabalarına ve mahalle sakinlerine de başsağlığı dilerim.