19 Eylül Gaziler Günü Mesajları

19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile yayınlanan mesajlar

  • 1468
19 Eylül Gaziler Günü Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM'IN MESAJI

Şehitlik ve gazilik; vatan sevgisini, millî ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan bu kahramanlar, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahiptir.
Millet olma bilincini bizlere aşılayan gazi ve şehitlerimizin hatırası, bizim için azizdir; onları her daim minnet ve şükranla yâd ederken onların yazdığı kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak, bizlere düşen önemli bir sorumluluktur. 
Bizler gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, millî birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek, bu uğurda, bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Tarihimiz, mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle doludur. Onlar, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Bugün de, ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakârlıkla görev yapmaktadırlar.
Aziz milletimiz, 15 Temmuz da olduğu gibi kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir.
Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

CHP KASTAMONU İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI'NIN MESAJI

Büyük Önderimiz Atatürk’e Gazi Unvanı verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül, Ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Vatanımızı ve bayrağımızı korumak ve savunmak adına üstün bir cesaret örneği göstererek en zor koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin bu özel günlerini heyecanla ve gururla kutladığımız bu günde Ülkemiz her zamankinden daha da fazla sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Topraklarımıza ve ulusal bağımsızlığımıza göz diken tüm düşmanlara karşı hiçbir ayrımcılık gözetmeden ortak vatanımız Türkiye Cumhuriyeti için omuz omuza mücadele eden milletimizin arasına nifak tohumları ekilmeye çalışılmaktadır. Siyasi emellerini Ülkenin esenliğinin ve geleceğinin üstünde tutanların izlediği yanlış yolun faturası bugün toprağa verdiğimiz şehitlerimizle ödenmektedir.
Büyük acılarımıza karşın karamsarlığa ve umutsuzluğa yer yoktur, olmamalıdır Varlığımıza ve birliğimize yönelik beyhude çabalar Amasya Genelgesi’nde de ifade edildiği gibi milletin azim ve kararlılığı karşısında eriyip gitmeye mahkûmdur. Türkiye Cumhuriyetini kuran birlik ve beraberlik ruhu, milletimizin kalbinde sapasağlam ve sımsıcak durmaktadır.
Gaziler Gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete göç etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum. Vatan sizlere minnettardır.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, birçok evladını şehit ve gazi vermiştir.
Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Bugün bizler ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Dün olduğu gibi bugünde, aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmeye niyeti olanlara karşı yüksek bir milli şuurla mücadele etmiş ve halen hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.