19 Mayıs Kutlama Mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajları

  • 1349
19 Mayıs Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'IN MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesi, Milletimiz ve Ülkemiz için, gelecek adına atılan önemli bir adımdır. 19 Mayıs tarihinin,   aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesi, gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesidir.
Şüphesiz, milletleri ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi gelişmenin gücü ve  geleceğin mimarları kabul edilen genç nesiller olmuştur. Genç kuşakların yetişmesine büyük önem veren milletler daima ileriye gitmiş ve geleceğe umutla bakmışlardır.
Sevgili gençler;  vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli,  milli  ve  manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda büyük bir özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor, sizlerle gurur duyuyoruz.
19 Mayıs aynı zamanda bir spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca; günümüzde büyük bir sektör haline gelen spor, Ülkeler arasındaki rekabette de önemli bir faktördür. Uluslararası müsabakalarda Şanlı Bayrağımızı göndere çektiren ve Ülkemizin adını bütün dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.
Gençlerimizin de  millet olarak sahip olduğumuz değerleri gelecek nesillerimize taşımak adına büyük bir özveriyle çalışacaklarına yürekten inanıyor, bir çok alanda kazandıkları başarılarından dolayı kendilerini takdir ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, Sevgili Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı'nın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ’IN MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un ülkemizin bağımsızlığındaki hayati önemi yadsınamaz derecede büyüktür. Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin işgal güçleri tarafından zapt edilmeye uğraşıldığı bu dönemlerde, bağımsızlık fitilinin ateşlendiği 19 Mayıs 1919 tarihi İstiklal mücadelemizin de başlangıcının simgesidir.  
Türkiye Cumhuriyeti’nin miladı olarak tarihin sayfalarına şanla ve şerefle kaydedilen 19 Mayıs aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiş ve gelecek nesillere duyduğumuz güveninin ve gençlere düşen büyük sorumluluğun göstergesidir.  
Vatan uğruna kundaktaki çocuğunu, canını, eşini ve ailesini feda etmekten biran bile tereddüt etmeyen ecdadımızın bu ülkeyi emanet ettiği kıymetli gençlerimiz büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz sizlere emanettir.  
Toprağı vatan yapan ecdadımızın bizlere kutsal mirası olarak bıraktığı sınırlar içerisinde bugünde haince planlar yapan iç ve dış mihraklar bulunmaktadır. Aziz milletimizin kahramanları bu hainleri yaratmaya çalıştıkları kaos ortamında boğmakta ve terörün kökü kazınana kadar süreç devam edecektir. Kıymetli gençlerimiz bu noktada sizlere her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olma görevi düşmektedir. Milletimizin ve ülkemizin istiklalinde gençlerimize her zaman olduğundan çok daha fazla ihtiyaç duyulduğu bu bilincini hissetmeniz elzem bir durumdur. İdeallerinin peşinde kararlılıkla giden, vatanını seven, özgüvenli, ahlaklı bireyler olarak gençlerimizin yetişmesi en büyük arzumuzdur. Ecdadın emanetini korumak, yüceltmek ve muasır medeniyetler seviyesini üstüne taşımakta gelecek nesillerimizin en büyük görevlerindendir.  
Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT KANTARCI'NIN MESAJI

19 Mayıs 1919 tarihi, tarihin zorlu bir döneminde, bir Dünya Savaşı akabinde içten ve dıştan parçalanmış, sıkıştırılmış ne yapacağını bilmez bir halde tarihin rüzgarına kapılarak yok olma sürecindeki Türk Milletinin yeniden bir diriliş için bir önder olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih olması hasebiyle bir milletin külleri arasından dirilişi ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden milli mücadelenin  başlangıcı olarak önemli olması nedeniyle yeni Türk Devletinin geleceği olan ve bir mücadele için gereken azim, inanç ve gücü temsilen gençlere armağan edilen bir bayram günü olarak  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm milletimize kutlu olsun.
Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini de Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu güveni bir kez daha vurgulamıştır. Bu emanete layıkı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifâ edecektir. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN’IN MESAJI

Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi, Türk Gençliği'ne armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır. Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren, Atatürk’ün bu takdirini en üst seviyede tutmak, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni her türlü bağnazlıktan uzak tutarak, çağdaş uygarlık düzeyine taşımak hepimizin en önemli görevi olmalıdır. 19 Mayıs 1919, asırlardır üzerinde barış içerisinde yaşadığımız topraklarımızın, sömürgeci devletler tarafından işgal edilmesi üzerine, tutuşturulan bir bağımsızlık meşalesidir. Bu meşale Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olmuş, yediden yetmişe milletimizin güç birliği yaparak göstermiş olduğu gayretlerle; inanç, çalışma ve bağımsızlık bilinciyle sonuca ulaşmıştır. Bu önemli tarihi dönüm noktasının ortak hafızamızdaki yerini her yıl yeniden hatırlayıp birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeli, gençlerimize anlatmalı ve ortak bilinç olarak sürekli canlı tutmalıyız.
Ülkemiz üzerinde birçok zamanda olduğu gibi son dönemde de oynanan oyunlara Türk Milleti olarak asla boyun eğmeyeceğimizi ise tüm dünyanın bilmesini isteriz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşerilerimin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyorum.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KASTAMONU İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Bundan 97 yıl önce, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zamanlama itibariyle muazzam bir hamlesi olan Samsun'a çıkışı, bağımsızlığımıza musallat olan emperyalist mihraklara asla teslim olunmayacağının tam bir irade beyanı olmuştur.
Dönemin karanlık ortamında yenilmiş, yorulmuş, hırpalanmış ve dağıtılmış ordusuna rağmen, aziz milletimiz inancından ve istiklaline duyduğu tavizsiz bağlılıktan güç alarak yedi düvele Samsun'da atılan ilk adımla meydan okumuştur.
Tehditlerle sindirilmeye çalışılan, şantajlarla durdurulmaya uğraşılan ve kurşunla yolundan döndürülmek istenen milli mücadele ruhu, Türk tarihinden aldığı ilhamla işgale, esarete, eziyete, zulüme haddini bildirmek için Anadolu'nun mukaddes bağrında boy vermiş ve kök salmıştır.
Samsun'dan vatanın her köşesine verilen ses, Havza'da gürlemiş, Amasya'dan yayılmış, Erzurum'da karara varmış, Sivas'ta bağımsızlığın ne pahasına olursa olsun gerçekleşeceğini ortaya koymuştur.
Asırlarca Türk milletini Anadolu'dan kovmanın hesabını yapanlar ellerine geçen fırsatı ganimete çevirmenin telaşıyla ilerledikçe, aziz milletimiz milli heyecan ve azimle aşılmaz sur, yıkılmaz kale ve bükülmez bilek olmuştur.
Uzun savaş yılları boyunca yoksul ve yorgun düşen Türk milleti; vatanını sömürge, aziz varlığını köle yapmak için ittifak kuran bedbahtları geldikleri gibi göndermek için imkânsızlıkları aşmış, zorlukları geçmiş ve engelleri yıkarak tüm haşmetiyle ayağa kalkmıştır.
19 Mayıs; teslimiyet belgelerini yırtıp atan cesaretin timsali, manda ve himaye çağrılarını bastıran kahramanlığın çığlığı, yabancı emellerin asla amacına ulaşamayacağını haykıran milli seslenişin otağıdır.
19 Mayıs; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve onlara el uzatanlara verilen kesin bir cevap ve özgürlüğün kanla olsa dahi elde edileceğinin muhteşem ifadesidir.
Mondros Limanı'ndan harekete geçen işgalci hevesler, çok şükür ki Samsun'dan atılan tarihi adımla yerin dibine batırılmış ve nihai olarak Ege'de denize süpürülmüştür.
Tıpkı bugünkü gibi; o zaman da işbaşında aciz, pısırık, sinmiş, haysiyetsiz, tavizkar, korkak ve yalnızca kendi menfaatlerinden başka bir hedefi olmayan hükümet etme zihniyetinin varlığına rağmen, Türk milleti kendi geleceğini belirlemek amacıyla bizatihi inisiyatif almıştır.
Samsun'a çıkan milli mücadele kahramanları vatanın selameti için her türlü riski üstlenmişler ve her bedeli seve seve ödemeye hazır olduklarını duyurmuşlardır.
İftiralar yollarından vazgeçirememiş, baskılar yıldıramamış ve tuzaklar durduramamıştır.
Cenab-ı Allah'ın himayesi ve aziz milletimizin fedakârlıklarıyla Samsun'da başlayan tarihi yolculuk başkent Ankara'da Cumhuriyet'le birlikte sonuca ulaşmıştır.
Ne var ki, Türk milletinin kolayca teslim olacağını zannedecek kadar şuurlarını kaybedenler, şimdi daha etkili ve büyük bir oyunu devreye sokmuşlardır.
Nitekim geçen yıllarda Türk milletinin maruz kaldığı tehdit ve tehlikelerde bugüne kadar bir azalma olmamış, Türk vatanının birliği ve dirliği için söz veren, yemin eden Türkiye sevdalılarına yönelik mütecaviz saldırılarda gözle görülür bir artış yaşanmıştır.
Milli ve manevi değerlerimizi tahrip ve imha etmek için, bu defa da yerli taşeron kullanmaya girişenler, içerideki maşalarıyla dün alamadıkları sonuçları bugün almaya çalışmaktadırlar.
Samsun'a çıkışın 97. yıldönümünde, Türk milletinin varlığına kendini adayan ve kutlu ecdadımızın kutsal emanetini canı pahasına sahiplenen vatanseverler, şeref ve utanma duygusundan yoksun çapulcular ve onlara destek veren iktidar zihniyeti tarafından etkisizleştirilmek ve itibarsızlaştırılmak istenmektedirler.
Bilinmelidir ki, hiçbir kötü ve aşağılık oyun başarıya ulaşamayacak, tehditler mesafe alamayacak, tertipler belini doğrultamayacak ve Samsun'a çıkışın intikamı asla alınamayacaktır.
Topla, tüfekle ve tek taraflı çalışan anlaşma masalarıyla hedeflerini gerçekleştiremeyenler, Samsun'dan yakılan özgürlük meşalesini söndüremeyecekler, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının mirasına zarar veremeyeceklerdir.
Elbette 19 Mayıs'ın; 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlandığı dikkate alındığında, Türk gençliğine çok büyük görev ve sorumluluklar düşeceği de şüphesizdir.
Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin, Türkiye'nin bugünkü manzarasını ibretle ve endişeyle takip ettikleri açık ve nettir.
Türk gençliğinin, dünün muhterem hatıralarına mutlaka sahip çıkacağına, art niyetlilere ve çanak tutanlara fırsat vermeyeceklerine yürekten inanıyorum.
Temennim, her bir gencimizin huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı taşımadan yaşayacağı günlere yakın bir zamanda ulaşmalarıdır.
Bu vesileyle büyük Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.
97 yıl önce başlattıkları bağımsızlık mücadelesi neticesinde, bizlere vatan kazandıran başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadele kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, muhterem anılarını hürmet ve hayranlıkta yâd ediyorum.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih olması sebebiyle oldukça önemlidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden sürecin başlangıcı olan bu önemli tarihi, her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaktayız.
Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusu'nu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır.
Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. Bu emanete layıkı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifâ edecektir. Bundan hiç kuşkumuz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.