19 Mayıs Tosya ve İnebolu'da törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu'nun Tosya ve İnebolu ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

  • 1368
19 Mayıs Tosya ve İnebolu'da törenlerle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tosya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Kesgin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kesgin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından mehteran gösterisi sunuldu.

Törene, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nermin Acar, törende yaptığı konuşmada, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Atatürk'ün Türk Milleti için "Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir" diyerek Samsun'a çıktığını söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, lise ve dengi okullar arası sportif faaliyetler ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.