2016 Yılı Soğut ve Karla Birlikte Geliyor

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, hava sıcaklığının Çarşamba gününden itibaren 8-12 derece azalmasının beklendiğini söyledi.

  • 1156
2016 Yılı Soğut ve Karla Birlikte Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son hava tahminleri hakkında açıklama yapan Murat Asar, "Yaptığımız son tahminlere göre bölgemizde(Orta Karadeniz) iki haftadır etkili olan yüksek basınç merkezinin ve buna bağlı yağışsız havanın yerini 29 Aralık Salı günü akşam saatlerinden itibaren kuzeyden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın alacağı tahmin ediliyor. Yağışların, 29 Aralık Salı günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeybatısından (Kastamonu ve kıyı kesimleri) başlayarak iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yağmur şeklinde olacağı, rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesi, soğuk ve nemli havanın taşınımı ile 30 Aralık Çarşamba günü bölge genelinde tamamen kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Kar yağışının özellikle 30 Aralık Çarşamba günü Kastamonu-Ordu hattında yoğun (kuvvetli) olacağı, kuzeyli yönlerden esecek orta kuvvette (20-30 km/h) rüzgarla birlikte yer yer kar sürülmesinin görülebileceği tahmin edilmektedir” dedi.

HAVA SICAKLIĞI 8-12 DERECE DÜŞECEK
Yağışların 02 Ocak 2016 Cumartesi gününden itibaren bölgeyi terk etmesinin beklendiğini ifade eden Murat Asar, “Hava sıcaklığının 30 Aralık Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, soğuk hava nedeniyle kıyı kesimlerde orta kuvvette, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayının olabileceği tahmin edilmektedir. Samsun’da kıyı kesimlerde dahil Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların gece sıfırın altına düşeceği, gündüz ise 2 ile 4 derece arasında seyredeceği beklenmektedir. Güneyli yönlerden esmekte olan rüzgarın Salı günü öğlen saatlerinden itibaren 5 gün boyunca batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Bölge genelinde görülmesi beklenen yoğun kar yağışının, kuvvetli buzlanma ve don olayının, ani sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (kuvvetli rüzgar ile birlikte yoğun kar yağışı, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar, su sayaçlarının donması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” diye konuştu.

(İHA)