'2018'de Taşköprü'de önemli gelişmeler olacak'

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, mahalle muhtarlarını ve STK temsilcilerini bilgilendirdi.

  • 1226
'2018'de Taşköprü'de önemli gelişmeler olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, mahalle muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Arslan, yapılan hizmetlerin aralıksız devam ettiğini kaydederek 2018 yılında gerek, doğalgaz, gerek OSB, gerek içme suyu ve Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere birçok hizmetin hayata geçeceğini belirtti.

Taşköprü Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü'de gözle görülür değişim ve hareketlilik olduğunu söyleyerek bunların en başında doğalgaz çalışmalarının tam hız devam ettiğini ve kısa süre içinde Taşköprü’nün doğalgaza kavuşacak olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Taşköprü’nün 50 yıllık doğal kaynaklı içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hasanlı Göleti’nde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Arslan şunları kaydetti: “Bir aksilik olmazsa 2018 yılı sona kadar Taşköprülüler olarak içme suyuna kavuşmuş olacağız. Ayrıca girişimlerimiz sonucu TOKİ projesi de 310 konut olarak ihalesi yapılıp start aldı ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Taşköprü OSB’de de alt yapı ihalesine çıkmak için yaklaşık maliyet hazırlıkları devam ediyor. Önümüzdeki yıl fabrika yapacak arkadaşlara arsa tahsislerini yapacağız. Önümüzdeki yıl inşallah gerek OSB’de gerekse diğer hizmetlerimizde hızlı gelişmeler olacak. OSB’nin yanında bulunan dere de ıslah çalışması için proje tadilatına gidildi. Buranın ıslahı da kısa sürede yapılacak. İçişleri Bakanımız ilçemize geldiğinde kendisine arz ettiğimiz bir konuda ilçe emniyet ve karakol binalarımız ile ilçe jandarma komutanlığının yıkılarak farklı alanlara yenilerinin yapılmasıydı. Bu konuda da girişimimiz kısa sürede sonuç buldu. Bu kurumlara yeni binaları için yer tahsisi yaptık ve yatırım programına alındı. İlçe emniyet müdürlüğü ve emniyet karakolu aynı noktada olacak. Ayrıca ilçemiz 2 ayrı KYK Yurdu’na da kısa sürede kavuşacak. İlçemizin 4 yıllık bir fakülteye de kavuşması için Sayın Rektörümüz nezdinde girişimlerimiz de devam ediyor. Ayrıca Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalimizde de çalışmalar planlandığı gibi devam etmekte olup, inşallah önümüzdeki yıl burayı da halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

Arslan, daha sonra ilçe muhtarları ve STK temsilcilerinin öneri ve sorularını dinledi.

Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı ve Belediyesi birim amirleri de hazır bulundu.

Mehmet TUĞCU