2019, Dünyada Şeyh Şaban-ı Veli Yılı Olacak

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot, 2019 yılının Dünyada Şeyh Şaban-ı Veli Yılı olması için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

  • 599
2019, Dünyada Şeyh Şaban-ı Veli Yılı Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et


KASTAMONU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ADNAN TOT; “2019 YILI ‘DÜNYA, ŞEYH ŞABAN-I VELİ YILI’ OLACAK”
Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası etkinlikleri, 1-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
Etkinlikler kapsamında Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi Konağında İl Tertip Komitesi tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Şeyh- Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası etkinliklerinin Türkiye’den, Türk Dünyasından, Avrupa’dan ve İslam coğrafyasından gelecek katılımcılarla ulusal ve uluslararası düzeyde kutlanması gerektiğini ve bunun için gereken çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Evliyaları Anma Haftası nedeniyle bölgede çok sevilen Şeyh Şaban-ı Veli gibi büyük bir zatın da anılmış olduğunu söyleyen Şenol Kaya, “Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası’nın oluşturulan Tertip Komitesinin çalışmaları sayesinde inşallah amacına uygun bir şekilde geçireceğiz. Şimdiden önümüzdeki hafta anacağımız Evliyalar Haftası’nın hem ülkemize hem de Kastamonu’muza hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah amacına uygun bir şekilde gerçekleşir. Bu yıl 24’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Anma Haftasının bundan sonraki yıllarda ulusal düzeyde kutlanmasını sağlayıp, daha ilerleyen dönemlerde ise İslam coğrafyasından ve Avrupa’dan gelecek katılımcılarla uluslararası boyutta kutlanması için çalışacağız. İnşallah Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Evliyalar Haftasını inşallah hep birlikte anarız. Düzenlenen toplantıya Valilikten, belediyeden, üniversiteden, Sivil Toplum Kuruluşlarından yani toplumun her kesiminden katılımcıların olması çok güzel, Burada herkesin fikri alınarak alınacak karların bu haftanın daha kapsamlı ve geniş manada geçirilmesini sağlayacaktır” dedi.

“2019 YILI ‘DÜNYA, ŞEYH ŞABAN-I VELİ YILI’ OLACAK”

UNESCO’ya 2019 yılının Dünyada Şeyh Şaban-ı Veli Yılı ilan edilmesi için her türlü çaba ve çalışmayı yapacaklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot ise, Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası kapsamında Kastamonu Belediyesi olarak yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Önümüzdeki yıllarda Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası’nın önce ulusal ardından uluslararası düzeyde yapılabilmesi için gereken çaba ve çalışmayı yapacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot, “Bu kapsamda gereken her türlü desteği Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 2019 yılı inşallah “Dünya Şeyh Şaban-ı Veli Yılı” olacak. Kastamonu herkesin bildiği gibi evliyalar diyarıdır. Bu evliyalarımızı anmak hepimizin boynunun borcudur. Biz evliyalarımızı anarken hem yurtiçi hem de yurtdışındaki insanlara da bunu tanıtmalı ve hissettirmeliyiz. Yapılan bu çalışmaları gerçekten atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. İnşallah bu çalışmaları daha da artırarak Kastamonu’nun bir evliyalar diyarı olduğunu bütün dünyaya tanıtmış olacağız. Biz bu kapsamda Kastamonu’nun yararına olacak bütün çalışmalarda Belediye Başkanlığı olarak her zaman varız” diye konuştu.

Adnan Tot, şunları söyledi: “Yıllardır Kastamonu Belediyesi’nde görev yapmam hasebiyle Şeyh Şabanı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma haftasının nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden biraz daha bu etkinliklerin yapılabilmesi için bunu tertip eden arkadaşlarımızın cesaretlenmeye ihtiyaçları vardı. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın talimatlarıyla geçtiğimiz yıl olsun bu yıl olsun, Belediyemiz tarafından daha büyük bir etkinlik yapılması konusu üzerinde durduk ve bu konuda gereken teminatları da verdik. Bizlerde, Kastamonu Belediyesi olarak bu etkinlikte yer alacağız ve her türlü maddi ve manevi desteği de vereceğiz”

Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası’nın 1-3 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını belirten Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı Başkanı Muharrem Avcı da, düzenlenen toplantının bir koordinasyon toplantısı olduğunu belirtti.

Avcı, hafta ile ilgili davetlilere bilgiler verdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)