23. Gezici Film Festivali sona erdi

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen festival, Kastamonu ayağının tamamlanmasıyla sona erdi.

  • 524
23. Gezici Film Festivali sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 23. Gezici Film Festivali, Kastamonu ayağının tamamlanmasıyla sona erdi.

Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, Fikret Reyhan'ın "Sarı Sıcak" filmi gösterildi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, AA muhabirine, festivalin Kastamonu'ya 4 defa geldiğini belirtti.

Boyacıoğlu, "Her defasında çok sıcak dostluklar ve çok büyük bir izleyici kitlesiyle karşılaşıyoruz. Kastamonu'yu her yıl tercih etmemizin nedeni de bu sıcak dostluklar. Bu yıl çok güzel bir 3 gün geçirdik. Burada öğrenciler sadece film izlemiyorlar. Yönetmenlerle, oyuncularla konuşma imkanları oluyor. Okuduklarınız yetmiyor. Doğrudan doğruya sinema sektörünün içindeki insanlarla yüz yüze gelmek, soru sormak, o sorulardan bazı cevaplar almak öğrenciler için belki film izlemekten daha önemli. Hem bizim için hem onlar için çok faydalı oldu diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersoy Soydan ise 3 gün süresince 8 filmin gösterildiğini belirtti.

Gösterimlerde öğrencilerin ve Kastamonulu vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Soydan, "Kastamonu'da dolu dolu 3 gün geçirmiş olduk. Konuklarımız mutlu, öğrencilerimiz mutlu, herkes mutlu." diye konuştu.

23. Gezici Film Festivali, Ankara ve Sinop'un ardından Kastamonu'daki gösterimlerinin tamamlanmasıyla sona erdi.