23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları

  • 1071
23 Nisan Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ ŞEHMUS GÜNAYDIN'IN MESAJI

Milletimiz için son derece önemli ve anlamlı olan 23 Nisan 1920 tarihi, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği ve Kurtuluş Savaşı sonrasında, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu günün, dünya çocuklarına armağan edilmesiyle bu anlamda tek bayram olma özelliğini taşımaktadır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan tarihinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi, milletimizin onlara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir.
Gerekli eğitimlerini en iyi şekilde alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız, yarın ülkemizi yönetecek, milletimizi yüceltecek, milli egemenlik anlayışını sonsuza kadar yaşatacak temel güç kaynağımızdır.
Türkiye, çocuklarına bayram armağan eden bir ülke olarak, dünyada müstesna bir yer edinmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Bu bayram çocuklarımız için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür.
Devletimizin sağladığı imkânlar doğrultusunda, İlimizdeki ilgili kurumlar tarafından hazırlanan projelerle çocuklarımızın, her alanda kendilerini geliştirmeleri ve çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları için büyük bir gayret gösterilerek, milli ve manevi değerlerimize bağlı nesiller yetiştirilmekte, ülkemizin yarınlarının mimarları bugünden hazır hale getirilmektedir.
Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ’IN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 96. kuruluş yıl dönümü olan bugün de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. 
23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bir gün değil millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan’da kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. 23 Nisan çocuklarımız için bir şenlik, milletimiz için ise gurur günüdür. 
Gelecek nesillerimize armağan edilen bu özel gün 1920 ruhuyla, geçmişte olduğu gibi hainlere ve ülkemiz üzerinde alçak emelleri bulunan dış güçlere milletimizle birlikte omuz omuza en büyük cevabı vereceğimiz gündür. Öyle ki 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bu inançla ve ruhla çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda iyi eğitim alarak topluma ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak adına çalışmak hepimizin boynunun borcudur. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.
Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. 

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT KANTARCI’NIN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 96. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor olmanın sevinç ve coşkusunu tüm millet olarak bir kez daha yaşıyoruz.
Asil milletimizin verdiği bağımsızlık mücadelesiyle milli egemenliğin tecelli ettiği bu günün, geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüme ve ülkemizin daha güçlü, sağlam bir geleceğe ulaşması yolundaki millet olarak azmimizi göstermesi yönünden ve bunu sağlayabilecek geleceğimizin umutları olarak çocuklarımıza armağan edilmesi büyük önem taşır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın binlerce yıllık tarihinden ve geçmişinden aldığı güçle toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, örnek şahsiyetler olarak yetişmesi en büyük dileğimiz ve amacımızdır.
“Ulusal Egemenlik” belki de bugün her zamankinden daha fazla bir şeyleri ifade etmeli ve ediyor da. Millet olarak ülkemizin etrafındaki ateş çemberi içerisinde, dışarıdan milletimizi bölmeye ve sömürmeye çalışan düşmanlar, içeriden ihanet içerisindeki hainlerin diz çöktürmeye çalıştığı bu millet yine tarihinden aldığı güçle millet olarak birlik içerisinde milli egemenliğine sahip çıkarak şehit kanlarıyla yoğurulmuş bu topraklarda ilelebet var olacak ve yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; bugün bu cennet vatan üzerinde bağımsız, hür bir devlet olarak yaşamamızda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi; saygı, şükran ve minnetle anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

KASTAMONU CHP İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI’NIN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Ulusal Egemenlik, yönetme iradesinin bir kişide toplanması yerine Ulusa verilmesi sistemidir. Avrupa’da yaşanan aydınlanma devrimi sonunda çağdaş bir yönetim ilkesi olarak ortaya çıkmış, Ülkemizde de daha Kurtuluş Savaşı’nın başlarında tasarlanan yönetim şeklinin temel felsefesini oluşturmuştur. Bu ilkenin varlığı ve uygulanması hiç şüphesiz Atatürk sayesindedir.
Ulusal egemenlik İlkesi, yönetilenlerin talep ve tercihlerinin yönetimlerde karşılık bulması açısından önemli ve gereklidir. Herkesin de kayıtsız şartsız saygı göstermesi gereken bir kuraldır.  Ancak ülkemizde son dönemde yaygın olarak yorumlanan “Ulusal Egemenlik” kavramı, sandıkta kazanan kişi ve grubun demokrasinin evrensel değerlerini ve vazgeçilemez temel hak ve özgürlükleri de ortadan kaldırabileceği veya değiştirebileceği şeklinde çarpık bir anlayışa dönüşmüştür. Bu anlayış ülkeyi dikta yönetimine götürür ve bugün sistem tartışmaları ile ülkemizi bekleyen en büyük tehlike de budur.
Son dönemde artan terör olayları nedeni ile yaşadığımız can kayıpları elbette hepimizi üzmekte ve acılara boğmaktadır. Ancak Ulusal birlik ve beraberliği sağlamak ve yaşanan acıları Ulusça kenetlenerek hafifletmek için böylesine özel günlerden yararlanma yerine kutlamaları yasak savma cinsinden etkinliklere dönüştürme gayretlerinin de farkındayız. Bu düşünce ve anlayışı protesto etmek için de bütün Kastamonuluları evlerine ve iş yerlerine bayrak asmaya davet ediyoruz. Haydi Kastamonu! Terörü lanetlemek, Ulusal Birliğimizi ve bütünlüğümüzü göstermek ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamaya katkıda bulunmak için bayrak asmaya!
Başta geleceğimizin güvencesi çocuklarımız olmak üzere değerli Kastamonuluların Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlar, saygılar sunarız.  

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI’NIN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96 ncı yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladığımızı vurgulayan Hacı İbrahim Maşalacı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin var oluş mücadelesini kazanmasının ifadesi olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu ifade etti. Hacı İbrahim Maşalacı açıklamasına şöyle devam etti: "23 Nisan; milli onurun dirilişi, teslimiyetçi yönetimlere karşı milli bir duruşun simgesidir. 23 Nisan; büyük Türk milletinin dağılma yerine kucaklaşmayı, farklılaşma yerine bütünleşmeyi, ayrılma yerine bütünleşmeyi tercih ettiği gündür. 23 Nisan; büyük Türk milletinin etnik kökeni, dil, din, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın tam bağımsızlık, milli devlet ülküsünde birleştiği gündür. 23 Nisan; Türk milletinin bağımsız, medeni ve bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. 23 Nisan 1920 günü Büyük Millet Meclisinde tecelli eden milli irade Kurtuluş Savaşını yürütmüştür. Bu sebepledir ki TBMM Gazi Meclis olarak anılmaktadır."   "Rejim ve Sistem Değişikliği Açıklamaları Milli Egemenliği Hedef Alıyor"   Bugün meclisimizin gazi unvanını almasına vesile olan şartları yeniden yaşadığımıza dikkat çeken Hacı İbrahim Maşalacı açıklamasına şöyle devam etti: "Bölücü terör, suni kimlik tartışmaları, toplumsal kutuplaşma, kültürel yabancılaşma, ekonomik bağımlılık, yoksulluk, milli kimlikten uzak ve teslimiyetçi dış politika 96 yıl önceki milli mücadele şartlarını andırmaktadır. Tarihimiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz bölücü terörle işbirliği halindeki siyasi iktidarın da dahil olduğu unsurların tehdidi altındadır.   Yeniden milli mücadelenin arifesinde Türk milletinin egemenliği tehdit altındadır. Rejim ve sistem değişikliği adı altında gündeme getirilen Anayasal değişiklikler 96 yıl önce tarihe damga vuran bir mücadeleyle kazanılan Türk milletinin egemenlik hakkını hedef alan girişimlerdir. Bütün bu tehditler karşısında Türk milleti ezeli ve ebedi hakkına sahip çıkacaktır.   Bu düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; vatanımızın birliği, dirliği ve esenliği için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi gazi meclisin milletvekillerini rahmet ve minnetle anıyorum."

EĞİTİM BİR SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI ORHAN SANCAKTAROĞLU’NUN MESAJI

Geleceğe ilk Meclisin ruhuyla yürümeliyiz 
İstiklalimizin, milli ve manevi değerlerimizin tehlikeye düşürüldüğü bir tablodan, milletimizin destansı bir direnişle ayağa kalktığı, kendi geleceğiyle ilgili kararları kendisinin alabileceğini ortaya koyduğu bir tabloya geçişin ifadesi olan Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin tesisi, bağımsızlığımızın ve istikbalimizin teminidir. 
Meclis’in açılışı sıradan bir siyasal ya da sosyal hadise değildir. Kurtuluş Savaşı’nı, asla teslim olmayan bir iman ve azimle veren iradenin millet varlığını tekrar canlandırması, ihya etmesidir. Meclis’le birlikte diriliş kurumsal olarak da gerçekleşmiştir. 23 Nisan, milli egemenliğin mahiyet ve kudretini temsil etmesi açısından önemlidir. Millete, milli değerlere dayanmayan bir egemenlik söz konusu olamaz. Millete, milletin inanç ve iradesine dayanmayan bir mücadele başarıya ulaşamaz. 23 Nisan, milletimizin yeniden var olma kararlılığıdır. Meclis’in açılışı, tarihinde esaret altına alınamamış bir milletin siyasi kimliğini tekrar kazanmasının tescilidir. 
Birinci Dünya Savaşı, emperyalist İngilizlerin öncülüğünde birleşen diğer sömürgeci devletlerin bütünüyle Osmanlı topraklarını işgal etmesi ve tasfiyesi üzerine kurulmuştu. Yaşanan sayısız sıkıntı ve toprak kayıpları sonrasında, bin yıllık medeniyetimizi inşa ettiğimiz Anadolu topraklarını işgal etmek isteyenlere, Akif’in deyimiyle “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” diyerek karşı duran milletimiz; dinini, değerlerini, namusunu, neslini ayaklar altına aldırmamak için büyük bir mücadeleye girişmiş, coğrafya olarak varoluşumuzun kalbi olan Anadolu’yu destansı bir direnişle ölümüne savunarak istiklalini ve istikbalini kazanmayı bilmiştir. 
Zamanın işgalci zorbalarına karşı yürütülen Milli Mücadele, 23 Nisan 1920’de, Ankara’da, Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nı müteakip edilen dualarla açılan Büyük Millet Meclisi tarafından gerçekleştirilmiştir. Milletimiz, Meclisi ile el ele vermiş ve Türkiye’nin her yerinde muazzam bir coşku yaşanmıştır. İstiklal harbinden kuruluşa kadar milleti harekete geçiren ruh işte budur. Bu ruhla mücadele verilmiş, bu ruhla zafer elde edilmiştir. Bu ruh olmadan ülke ve millet varlığımızın anlamı da, amacı da kalmaz. 
23 Nisan’ın milli egemenlik günü olarak çocuklara armağan edilmesi, aslında bu ruhun gelip geçici, konjonktürel olmadığına, milletin asli karakterinde yer etmesi gerektiğine ilişkin bir vurgudur. Gelecek nesillerin temsilcisi olarak, milli egemenlik düşüncesinin çocuklara armağan ve emanet edilmesinin sebebi, milli ve özgür iradeye sahip çıkma düşüncesinden başka bir şey değildir. 
İrade ve istiklalini imanla bütünleştiren milletimiz, dünyada asla sömürgeleştirilememiş ender milletlerdendir. O nedenle, bugün bu tarihi tecrübe ve başarımıza istinaden dünyanın ve bütün mazlumların umudu haline gelmiş durumdayız. 
Çocuk ölümlerinin arttığı, çocuk sömürüsünün yaygınlaştığı; terör, savaş ve iltica gibi nedenlerle yüz binlerce çocuğun geleceğinin ve hayatının yok olduğu, milyonlarcasının yetim, öksüz, kimsesiz kaldığı dünyamızda, çözüm üretmek ve daha huzurlu yarınlar inşa etmek amacıyla çocukların meselesini gündemde tutmak, bu yönde bir bilinç ve farkındalık oluşturmak için de 23 Nisan önemli bir gündür. 
Yeni Türkiye’yi inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecek olan çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli bir şekilde yetiştirilmeleri hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Meclis’in açılışının 96. yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, başta milletimiz olmak üzere, dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

TÜMKASDER GENEL BAŞKANI MURAT ÇALIK’IN MESAJI

23 Nisan 1920 sadece Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin açılış tarihi değil, aynı zamanda milletimizin egemenliğini ortaya koyan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temelinin atıldığı tarihtir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GENÇ TARİHÇİLER KULÜBÜ'NÜN MESAJI

Kastamonu Üniversitesi Genç Tarihçiler Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin ortak olarak yaptıkları TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile ilgili basın açıklamasında;
İstanbul yirminci yüzyılın başlarında kapkara bulutlarla kaplanmıştı. Koskoca altı yüz yıllık bir çınar olan Osmanlı İmparatorluğu adeta doğum sancısından ölen bir ana gibi kıvrılıvermişti ancak bu ölen anadan doğan çocuk yaşayacaktı. Hatta ölen bir ananın göğsünden süt emerek gelişecekti. İşte bu doğan çocuk ilk adımını 1920’nin 23 Nisan’ında 1. TBMM’nin açılmasıyla atmıştı. Anadolu’nun ve Türk Dünyasının son tutunağı olan Osmanlı İmparatorluğunun yerine Anadolu’da fecir aydınlığı şeklinde yükselen Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atıldı. Böylelikle fonksiyonlarını yitirmiş yaşlı bir imparatorluğun yerine daha genç ve daha dinamik bir devlet şekli vardı. 23 Nisan milli mücadele hareketinin kurumsallaştığı ve mili iradenin tekrar hayat bularak dış güçlere karşı topyekün harekete geçişin tarihidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu günü çocuk bayramı ilan ederek bu bayramı çocuklara armağan etmiştir, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.
Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.