25. Gezici Film Festivali Kastamonu'da başlıyor

Ankara Sinema Derneği'nin Çankaya Belediyesi ile birlikte düzenlediği Gezici Festival, bu yıl 29 Kasım'da yirmi beşinci kez yollara düşüyor.

  • 608
25. Gezici Film Festivali Kastamonu'da başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Sinema Derneği’nin Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 25. yılında seyircisini unutulmayacak bir film seçkisiyle buluşturmak üzere 29 Kasım'da yola çıkıyor.

Sinema seyircisi için uzağı yakın etmek, sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin farklı kentlerindeki seyircilerle buluşturmak, kültür hayatımızı zenginleştiren karşılaşmalara vesile olmak için yıllardır aynı heyecanla yollara düşen Gezici Festival, 25. yılını kutluyor.

29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara’da, 6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak Festival, modern sinemanın ilham verici örneklerini ve sinema sanatının klasiklerini beyazperdede izleme fırsatı sunacak. Festival’in bu yılki programında Dünya Sineması, Kısa İyidir, Çocuklar İçin, Türkiye Sineması, Sessiz Sinema gibi klasikleşen bölümlerin yanı sıra 25. yıl için özel olarak programlanan, yeni, tematik film seçkileri de yer alıyor.

Ayrıca, sinema ve ırkçılık konusuyla; Amerikan sinemasının kadın öncüleri temalı yapımları da yer alacak.