25 Sokak Köpeği Ölü Bulundu

Kastamonu'da 25 sokak köpeği ormanlık alanda ölü bulundu. Köpeklerin zehirli iğne ile öldürülüp, ormanlık alana atıldığı ileri sürüldü. 

  • 3089
25 Sokak Köpeği Ölü Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da eski Tosya Yolu üzerinde ormanlık alana atılmış çok sayıda ölü sokak köpeği bulan vatandaşlar durumu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi'ne bildirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, 25 sokak köpeğinin öldürülerek ormanlık alana atıldığını tespit ettiklerini söyledi. HAYTAP İl Temsilcisi Kökgöz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, öldürülerek ormanlık alana atılan köpekler üzerinde inceleme yaptı. Ekipler, aldıkları numuneleri otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderdi. Köpeklerin ilk belirlemelere göre zehirli iğne ile öldürüldüklerinin tespit edildiği belirtildi.

"OTOPSİ SONUÇLARINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"
HAYTAP Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, otopsi sonuçlarına göre hareket edeceklerini söyledi. İhbar üzerine Karadere köyü yakınlarında ormanlık alana atılan köpekleri görmeye gittiklerini dile getiren Kökgöz, "25 tane köpek öldürülerek ormanlık alana atılmış. Öldürülen köpeklerden bir tanesinin kulakları kesik, bir tanesi de tüylü bir köpek. Bu köpeklere bakan hayvan sahipleri, ilçe veya köyde artık nerelerde bakıyorlarsa, köpekleri kaybolduysa kimin attığını tespit edebiliriz. Köpekler, silahlı ateşle vurulmamışlar. Ağızlarında veya başka bir yerlerinde köpük yoktu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli bir veteriner arkadaşımız, yaptığı incelemede muhtemelen köpeklerin zehirli veya uyuşturucu bir iğne ile öldürüldüğünü zannediyoruz. Veteriner arkadaşlarımız, köpeklerden numune alarak otopsiye gönderdiler. Biz de otopsi sonuçlarına göre hareket edeceğiz" dedi.

Köpeklerin kimler tarafından öldürüldüğünü henüz bilmediklerini ve araştırdıklarını söyleyen Kökgöz, "Bu köpekleri kimin öldürüp attığını bilmiyoruz ama araştırıyoruz. Karadere bölgesine yakın ilçeler ya da köyler araştırılacak. Köpekleri kaybolan hayvanseverler, köpeklerinin fotoğraflarını bizlerle veya sosyal paylaşım sitelerinde lütfen paylaşsınlar. Bu fotoğraflar sayesinde belki de köpeklerin sahipleri bulunacak. Bu şekilde bizler de, bu köpeklerin nereden kaybolduklarını tespit edebiliriz. Bu tür bir çalışma yapmazsak hiçbir zaman kimin yaptığını öğrenemeyebiliriz. Biz, bu konuda herkesten yardım istiyoruz ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dikkat çeken Kökgöz, "Konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İncelemenin ardından sokak köpekleri, Kastamonu İl Özel İdaresinden çağrılan kepçe yardımıyla kireçlenerek bulundukları yere gömüldüler" ifadelerini kullandı.