29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 92. yıl dönümü nedeniyle, Vali Günaydın ve eşinin ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

  • 1540
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resepsiyona, Vali Sayın Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve eşi, Kastamonu eski Milletvekili Hakkı Köylü, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Vekili J. Kur. Alb. Mehmet Özer Güneş ve eşi, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve eşi, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri, Kaymakamlar, kurum amirleri, sporcular, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı.

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda düzenlenen resepsiyon başlangıcında, Vali Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın, konuklarını kapıda karşıladılar.

Kastamonu olarak son derece önemli ve güçlü bir potansiyele sahip olduğumuzu ifade eden Vali Şehmus Günaydın, "Dünyanın birçok ülkesinin sahip olmadığı genç bir nüfusa sahibiz bu genç nüfusumuz bu gençlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirtmiş olduğu gibi, geleceğimizin teminatı olarak, ülkemizin muhasır medeniyet seviyesine çıkması, bizler için çok önemli bir güç kaynağıdır. Gençlerimizi yarınlara hazırlamak, bu ülke için faydalı bir birey haline getirmekte öğretmenlerimizin, ailelerin ve biz yöneticilerin en önemli görevlerindendir.

Yeraltı kaynaklarımız, doğa güzelliklerimiz, ormanlarımız, turizmin 12 aya yayacak potansiyelimiz nedeni ile büyük bir ekonomik kaynağa, büyük bir değere sahibiz. Bunu iyi işlediğimiz takdirde turizmden elde edeceğimiz gelirle de birçok alanda  büyük başarılar kazanabiliriz. Bugün konaklama sektörünün daha iyi bir noktaya gelmesi için turizmde tanıtım faaliyetlerinde ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu nedenle son bir yıl içerisinde gerek Japonya’da, gerek Dubai de Kastamonu’muzun tanıtımını yaptık bundan sonrada tanıtım faaliyetlerimiz  devam edecek. Bu tanıtım faaliyetlerinin, ilimizin ekonomisine  katkılar sağladığını görüyoruz. Yapılan çalışmaların sonucu olarak 2015 yılında geçen yıla göre turistik işletmelerimizde yüzde 20 bir artış var. Biz Kastamonu da yaşayanlar, ilimizin yararını her şeyin üzerinde tuttuğumuz zaman Kastamonu’muz önemli bir noktaya gelecektir.

Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü tebrik ediyorum başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum aramızda bulunan Gazilerimize de sağlıklı huzur ve esenlikler dolu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum hepinize sevgiler saygılar sunuyorum Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun." dedi.

Yoğun bir  katılımın bulunduğu resepsiyon programında, Vali Şehmus Günaydın ve eşi Aysel Günaydın davetlilerin masalarını ziyaret ederek, Cumhuriyet bayramlarını kutladı.