3 eski adliye çalışanı ilk kez hakim karşısına çıktı

"Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçundan haklarında dava açılan 3 eski adliye çalışanı ilk kez hakim karşısına çıktı

  • 911
3 eski adliye çalışanı ilk kez hakim karşısına çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3 eski adliye çalışanının yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" ile suçlanan eski adliye çalışanlarından tutuklu yargılanan G.B, tutuksuz sanıklar K.S. ve S.K. ile avukatları katıldı.

G.B, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve teknik bir hata olduğunu düşündüğünü savundu.

Örgütle hiçbir bağının bulunmadığını öne süren G.B, "15 Temmuz'u ve bunu yapan örgütü lanetliyorum. Bu örgütle hiçbir bağım yok. Birçok kere polislik sınavına girdim ama kazanamadım. Bir bağım olsa hemen kazanırdım. Dini bir yapı olduğunu düşünerek 17-25'ten önce bazı sohbetlerine gittim. Bu tarihten sonra samimi bir örgüt olmadığını düşünerek sohbetlere gitmeyi sonlandırdım" dedi.

K.S. de ByLock kullanmadığını ileri sürdü. K.S, "Sütten çıkmış ak kaşık değilim ama hiçbir güç devletime ve milletime karşı bana suç işletemez" ifadesini kullandı.

Tanık O.Y. ise, G.B. ve K.S'yi tanıdığını kaydetti.

İkisinin de sohbetlere katıldığını öne süren O.Y, "İkisini de sohbetlerde gördüm. K.S. düzenli gelmiyordu. 15 Temmuz'dan bir süre önce ikisi de sohbetlere gelmeyi bıraktı. İkisi de himmet veriyordu. Sohbetlerde Fetullah Gülen'in kitapları okunurdu. Sohbete katılanlara dışarıda birbirinizi gördüğünüzde konuşmayın deniyordu. O nedenle birbirimizi tanımıyormuş gibi davranıyorduk." diye konuştu.

G.B. ve K.S, O.Y'nin tanıklığına itiraz ederek, etkin pişmanlıktan yararlanmak için yapmadıkları şeylerle suçlandıklarını savundu.

Mahkeme heyeti, G.B'nin tutukluluğunun devamına karara vererek duruşmayı erteledi.