'300 bin TL'lik yere 1 milyon 200 bin TL istendi' 

Doğanyurt'a yapılması planlanan birinci basamak sağlık tesisi için özel mülkiyet sahibi vatandaş 300 bin TL'lik arsasına alıcı devlet olunca 1 milyon 200 bin TL istedi. 

  • 1311
'300 bin TL'lik yere 1 milyon 200 bin TL istendi' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen üçüncü oturumunda yurdum insanı dedirten bir olay yaşandı. İl Özel İdaresi’nin Doğanyurt’ta yapmayı planladığı birinci basamak sağlık tesisi için arsa aranmaya başlandı. Ancak Doğanyurt’ta ne belediyeye ait ne de İl Özel İdaresi’ne ait uygun arsa bulunmadı. Bunun üzerine özel mülkiyet olan arazilere başvuruldu. Sağlık tesisi için ilçe merkezinde 4 bin 800 metrekare arazi bulundu. Arazi sahibi yaklaşık değeri 300 bin TL olan arazisi için 1 milyon 200 bin TL istedi.

İl Encümeni tarafından alınan kamu yararı şerhi sonrasında rapor hazırlayan İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Öncay Ersoy, arazi için istenen rakamın fırsatçılığa dönüştüğünü ifade ederek: “Doğanyurt Kaymakamlığı tarafından uygun bulunan arazi için istenen fahiş rakamın verilmesi mümkün değil. Konu üzerinde şu anda İl Özel İdaresi’nin ve kaymakamlığın yapacağı bir şey bulunmuyor. Kamulaştırma yapılacak. Takdir ve Kıymet Komisyonu kurularak arazinin gerçek değeri ortaya çıkarılacak. Gerçek değer üzerinden arazinin alımı sağlanacak. Devlete başka fiyat, özel alıcılara farklı fiyat isteyen mülk sahibinin daha fazla fırsatçılık yapmasına müsaade edilmeyecek” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT