"CHP'yi tehdit etmek kimsenin haddi değildir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hasan Baltacı, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne üyesine, ne yöneticisine, ne de il başkanına hakaret etmek, tehdit savurmak kimsenin haddi değildir. Kastamonu'ya da kazandıracağı bir şey yoktur' dedi.

  • 797
"CHP'yi tehdit etmek kimsenin haddi değildir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; “Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz böylesi hassas bir süreçte, Kastamonu’da siyaset dilinin uğradığı dezenformasyonu, buna bağlı meşrulaştırılmaya çalışılan hakaret ve tehditkâr tutum ile şiddet eylemlerini ibret ve endişeyle izlemekteyim.

31 Mart seçimlerini geride bırakan Kastamonu’muzda bazılarının halkın teveccühünü taşıyamadığı, verilen sorumluluk karşısında şımardığı, yetki ve sınırlarını aşan söylem ve eylemleriyle Kastamonu’ya çeki düzen verme gayretine soyundukları görülmektedir.

Kastamonu’nun huzurunu bozacak, sükunetini kaçıracak her türlü hukuksuzluğa birlikte set olmamız gerekirken yetkili mercilerde dahil düşünülmeden gelişi güzel yapılan açıklamalar şiddete çanak tutmakta esas olarak toplumdaki etik değerleri aşındırmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve il başkanına yöneltilen sözlü saldırı ve hakaretlere hukuk kuralları çerçevesinde gereken cevap muhakkak verilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne üyesine, ne yöneticisine, ne de il başkanına hakaret etmek, tehdit savurmak kimsenin haddi değildir. Kastamonu’ya da kazandıracağı bir şey yoktur. Ayrıca il başkanımızı hedef göstermek siyasi görgüye uymadığı gibi en fazla MHP İl Başkanının geçmiş referansları ile uyumlu bir tutumdur. Ülkesi ve memleketinin menfaatleri mevzubahis olduğunda üyesinden en üst yöneticisine kadar sözünü söylemekten çekinmeyen bir siyasi anlayışa sahip olan Cumhuriyet Halk Partililerin başka siyasi parti yetkililerinin aklına da tavsiyesine de ihtiyacı yoktur.

Kendilerini partisine ispat etmek adına toplumu birbirine düşmanlaştırma, kutuplaştırma siyaseti üzerinden ilerleyenlerin, hakareti, şiddeti kendilerine rota belirleyenlerin Kastamonu siyasetini rayından çıkarmasına asla izin verilmemelidir. Siyaset ne zaman nefret, hakaret ve şiddetin dili olmaktan kurtulursa, o zaman Kastamonu ve Türkiye doğru hedeflere ilerleyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”