"KDH'de kalp ameliyatlarına başlanacak"

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni hizmete giren Kastamonu Devlet Hastanesi'nin yöneticisi Op. Dr. M. Ali Bekir'i makamında ziyaret etti.

  • 4166
"KDH'de kalp ameliyatlarına başlanacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyarette Kastamonu halkının merakla beklediği anjiyo konusu da gündeme geldi. Hastane yöneticisi Op. Dr. M. Ali Bekir, yeni bir kardiyoloji doktorunun da yakın süreçte Kastamonu’ya geleceğini söyleyerek: “Şu an için anjiyo ünitesinin montaj işlemleri devam etmektedir. En geç bir ay içerisinde hastanemizde anjiyo operasyonları da yapılmaya başlanacaktır. Ayrıca hastanemize bir de kalp damar cerrahı atanacak. Bazı doktorlarımız anjiyo için bir süredir eğitim de görüyordu. Anjiyo ile birlikte hastanemizde kalp ameliyatlarına da başlayacağız” dedi. 

Hastanenin yeni bir hastane olduğunu ve bazı eksikliklerin de olabileceğini söyleyen Op. Dr. Bekir: “Her geçen gün eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. 20 bin metrekarelik çalışma alanından 80 bin metrekarelik bir çalışma alanına geçtik. Yeni göreve başlayacak personelin güvenlik soruşturmaları da sürüyor. Onlar da göreve başladıktan sonra hastanemizdeki personel eksikliği de azalmış olacak. Bu konuda Kamu Hastaneler Birliği ve siyasilerimiz de çalışma yürütüyor. Personel konusunu da çözeceğiz. Günden güne eksiklikler giderilecektir” diye konuştu. 

KGC Başkanı Erkan Yılmaz ise yaptığı değerlendirme de: “2010 yılından bu tarafa Kastamonu gündeminde olan ve yeni yılla birlikte Kastamonu insanının hizmetine giren Devlet Hastanemizin yöneticilerine ‘hayırlı olsun’ dileklerimizi iletmek üzere buradayız. Bu hastanenin her harcında, Kastamonu basınının bu önemli projeyi ısrarlı takibindeki katkısı yadsınamaz. Bu anlam da sorumlu yayıncılık görevini yerine getiren tüm basın mensuplarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Haber Merkezi