4 Eski Bakan İçin Yapılan Oylama

Meclis Genel Kurulu'nda dört eski bakanın 'Yüce Divan'a sevk edilmemesi kararı alındı

  • 571
4 Eski Bakan İçin Yapılan Oylama
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'ın "Yüce Divan"a sevk edilmeme kararının ardından son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için verilen önerge 219'a karşı 288 oyla reddedildi. 

Genel Kurul'dan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'la ilgili Yüce Divan kararının belli olmasının ardından son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la ilgili karar için de gizli oylama işlemi tamamlandı.

OY PUSULASINDAN 50 LİRA ÇIKTI
Oy sayımına geçildiği sırada Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Oy kupasından 50 TL çıktı, arkadaşlar. Para Hazine'ye..." dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, oy kupasına parayı kendisinin koyduğunu söyledi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Tanal, "Değerli arkadaşlar 50 TL zarfa konulmadı. Oyum geçersiz sayılamaması için kutuya atıldı. Bu bir demokratik tepkidir" dedi.
Daha sonra bir CHP'li milletvekili "Diğer paraları da Hazine'ye irat kaydedelim" dedi. Bu söze cevap olarak, AK Parti sıralarından "Şişli'ye git Şişli'ye" sözleri duyuldu.

515 milletvekilinin oy kullandığı oylamada 219 kabul oyuna karşılık 288 ret oyuyla, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedildi. Oylamada 3 milletvekili çekimser oy kullandı, 3 oy boş, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Kararın ardından mutluluğunu gizleyemeyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, partililerin tebriklerini kabul etti. 

DERYA YETİM - SİNAN USLU (İHA)