420 Araçlık Otopark, 5 Ayda Tamamlanacak

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, göreve geldiğinden itibaren laf yerine proje ürettiklerini söyledi.

  • 864
420 Araçlık Otopark, 5 Ayda Tamamlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ; “LAF DEĞİL, PROJE ÜRETİYORUZ”

Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi önünde yapılması planlanan 420 araçlık otoparkın ihale edilmesinden sonra yapım ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. Kastamonu Belediyesi önüne yapılacak olan otopark projesinin şehir trafiği adına çok önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, otopark çalışmasının yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirileceğini kaydetti.

Otoparkın ruhsatının imzalanması için yüklenici inşaatın sahibi Selami Ataç ile bir araya geldiklerini ifade eden Tahsin Babaş, “Kastamonu için önemli projelerden birisi otoparktır. İlk adım olarak resmi hüviyet kazandıralım, inşaat ruhsatını kendilerine verelim dedik. Mevzuat gereği inşaat ruhsatını düzenleyip taraflı olarak imzalayacağız” dedi.


“LAF DEĞİL PROJE ÜRETİYORUZ”
Laf yerine proje ürettiklerini ifade eden Tahsin Babaş, projenin çok boyutlu ve çok önemli olduğunu belirterek, bu yüzden projenin kamuoyuna da iyi tanıtılması gerektiğini kaydetti.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Buradaki amaç sadece otopark yapmak değil. Buradaki amaç özellikle son zamanlarda gittikçe çoğalan trafik sorununa da çözüm bulmak. Biz ne söylediysek yapıyoruz. Seçim programımda veya daha sonrasında ne söylediysem hepsini bir bir hayata geçiriyoruz. Projeler üretiyoruz ve bunları halkımıza tanıtmamız lazım. Bunları ciddi manada duyurmamız lazım. Kastamonu’nun geleceğine yönelik projeler üretiyoruz; laf değil proje üretiyoruz”

Projede revizyonu gidildiğini ve bazı değişikliklerin yapıldığını söyleyen Tahsin Babaş, bu kapsamda araç kapasitesinin 377’den 420’ye çıkarıldığını aktararak, “Burada görüntü bakımından bir değişiklik olmayacak, iki kat şeklinde yapıyoruz. Otopark ile ilgili her türlü teknik detaylar yapılıyor. Engelliler için yürüyen bandından tutun da her türlü şey düşünüldü. Yan taraftaki yolu da belediye meclisimizin kararı ile 15 metreye çıkarıyoruz. Duble yol şekline bir yol haline geliyor” diye konuştu.


“BÜYÜK ÇARŞI YERİNE OTOPARK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Otopark çalışmalarının şehir genelinde mevcut noktalarda artarak devam edeceğini anlatan Tahsin Babaş, çalışmaların tamamlanmasının ardından otopark sorunun kalamayacağını belirtti.
Başkan Babaş, şöyle konuştu: “Bu civarda mevcut otopark bittikten sonra ana caddeyi yasaklayacağız. Şehir parkının yapımına devam ediyoruz. Orada da 200 araçlık bir otopark olacak. Özellikle bir grup arkadaşıma kuyu dibindeki iş hanı için tekliflerim oldu. Mevcut iş hanını aktif hale getirmek için mülkiye sahipleri ile anlaşabilirsem, hem oradaki dokuyu düzeltmek hem de otopark sorununa çözüm bulmak için arkadaşlar ile masaya oturmayı düşünüyorum. Orayı yıkıp, zemini dükkan olarak, alt ve üst katların iki kat otopark olarak yapılmasını planlıyorum. Tabii ki mülkiyet sahipleri ile anlaşabilirsem. Orda da bir yoğunluk var çünkü”

“OTOPARKI, 5 AY İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Kastamonu Belediyesi önünde yapılması bulunan 420 araçlık otoparkın 5 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen yüklenici firmanın sahibi Selami Ataç, “Burası, Temmuz ayı sonunda sözleşmesi olan, yap işlet devret modeli ile yapılacak bir eser. Bin 850 metrekarenin her santimetrekaresi itina ile yapıldı ve hazır hale getirildi. Burası görsel, statik, mekanik ve elektronik olarak üs düzeyde bir eser olacak, eserimiz olacak. 5 ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Önümüze farklı bir engel çıkmazsa, normal çalışabilirsek süremiz 5 ay, 150 iş günü”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)