6 kişilik aile, kış günü evsiz kaldı

Kastamonu'da buzdolabından çıktığı tahmin edilen yangında tek katlı ev kullanılamaz hale geldi. Yangında evlerini kaybeden 6 kişilik aile, kış günü evsiz kaldı.

  • 2144
6 kişilik aile, kış günü evsiz kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İsmailbey Mahallesi Şan Sokak'ta ikamet eden Tarık Kaya’nın tek katlı yarı betonarme evinde gece geç saatlerde yangın çıktı. Mutfaktaki buzdolabından çıktığı tahmin edilen yangını ev sahiplerinin fark etmesi üzerine İtfaiye ekiplerine ihbar edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çıkan yangına müdahale etti. Çevredeki vatandaşlarında destek verdiği yangın söndürme çalışmalarında itfaiye ekipleri, yangını söndürerek kontrol altına aldı. Çıkan yangında evde bulunan eşyaların büyük çoğunluğu yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, yangın yerinde yaptığı çalışmada evde 60 bin TL civarında bir hasarın oluştuğunu belirledi.

Üç çocuğu, eşi ve annesi ile birlikte yaşayan Tarık Kaya, ihtiyaç sahibi birisi olduğunu ve evlerini de Kastamonu Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Yangının, buzdolabından çıktığının tahmin edildiğini söyleyen Tarık Kaya, “Yangını annem fark etti. Annem Fadime Kaya’nın ayağı kırılmıştı, bu yüzden ağrıdığı için uyku tutmuyor. Annemin uyanık olduğu bir saatte yangın çıkmış ve annemde yangını görünce bize seslendi. Biz, hemen uyandık. Önce çocukları ve annemi dışarı çıkardık. Daha sonra yangını söndürdük. Ama bütün eşyalarımız yandı. Canımızı zor kurtardık. Annem yangını fark etmesi şuanda hepimiz Allah korusun ölmüştük. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Kış günü evsiz kaldık. Bütün eşyalarımız yandı” dedi.

Tarık Kaya, ihtiyaç sahibi birisi olduğunu belirterek, hayırseverlerden yardım istedi.