617 personeli kapsayan toplu sözleşmede imzalar atıldı

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu "Personellerimize hayırlı olsun" dedi.

  • 643
617 personeli kapsayan toplu sözleşmede imzalar atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası Ankara Şube Başkanlığı arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen toplam 617 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlanarak Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve Belediye-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Akbaş tarafından resmi sözleşme imzalandı.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, makamında gerçekleştirilen imza töreni sonrası yaptığı açıklamada; "Seçim kampanyası sürecimde de ifade etmiştim Kastamonu Belediyesi’nde işçilerin maaşları yanlış hesaplanıyor diye. Göreve geldiğimiz andan itibaren de gördük ki burada bir dengesizlik var. Bu dengesizliği gidermek için de çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Belediyemiz Personel Limited Şirketi’nde çalışmakta olan mesai arkadaşlarımızın ücretlerinde düzenlemeye gittik. İmzaladığımız bu sözleşme ile birlikte ücretlerde iyileştirmeye gittik. Bunun yanında sosyal haklarında da düzenlemeler yaptık. Kısacası işçi kardeşlerimizin emeğini, alın terini korumaya çalıştık. Yeni sözleşmenin tüm personelimize hayırlı olsun. İşçi kardeşlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

"İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ BU SÖZLEŞME İLE DAHA MUTLU OLACAKLARDIR"

Belediye-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Akbaş ise yaptığı açıklamada; “İşçilerimizin alın teri bizim için çok önemli. Biz onların haklarını savunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu da bu konuda oldukça hassas. Kastamonu Belediyesi’nde görevli işçi kardeşlerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını koruyan gözeten güzel bir sözleşme imzaladık. Bu noktada Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu’na teşekkür ediyorum. İşçi kardeşlerimiz bu sözleşme ile daha mutlu olacaklardır. İlerleyen günlerde de sözleşmenin detayları ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere işçi kardeşlerimiz ile bir araya geleceğiz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerliliğini sürdürecek olacak sözleşmenin süresi de üç yıl olarak belirlendi.