7'den 70'e herkes KASMEK'te buluşuyor

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 'Kastamonu'ya en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. 7'den 70'e herkes KASMEK'te buluşuyor' dedi.

  • 1295
7'den 70'e herkes KASMEK'te buluşuyor

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun projelendirerek Kastamonu’ya kazanımını sağladığı Kastamonu Mesleki Eğitim Kurs Merkezi (KASMEK) 7’den 70’e herkese hizmet veriyor.

Kastamonu Belediyesi’nin "Teknoloji, Sanat ve Zanaat Merkezi" haline dönüştürdüğü ve adına da KASMEK dediği binada Halk Eğitim Merkezi’yle yapılan protokol çerçevesinde 550 kişinin kurslara kesin kayıt yaptırdığı, 120 kişinin ise ön kayıt yaptırdığı açıklandı.

Bağlama kursunun ardından, Türk Sanat Müziği Kursu ve Web Uygulamaları Geliştirme Kursu’nun da önceki gün itibariyle açıldığı KASMEK’te Robot Uygulamaları, Arduino Devreleri ve Tasarımı, Satranç Başlangıç Düzeyi, Zeka Oyunları Başlangıç Düzeyi, Ut Eğitimi, Gitar Eğitimi (Popüler Gitar), Piyano Eğitimi ve Ahşap Restorasyon Kursu da veriliyor.

Amacın hasıl olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Biz projemizi tamamlayıp kapıları açtığımızda bu merkezin tüm Kastamonu’ya hizmet vereceğini söylemiştik. Bugün görüyoruz ki amaç hasıl olmuş. Bundan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. KESOB ve Halk Eğitim Merkezimiz ile yaptığımız protokoller projenin başlangıcından günümüze çok önemliydi. Gerekli tadilatları KASMEK binasında yaparak Kastamonu’ya hızla sunmamız da çok önemliydi. Bizler üzerimize düşeni yaptık. Hemşehrilerimiz üzerine düşeni yaptı. El birliğiyle, omuz omuza bu binayı Kastamonumuzun teknoloji, sanat ve zanaat merkezi haline getirdik. 7’den 70’e herkes açılan kurslarımızda eğitim görüyor.

KASMEK’in peyzaj çalışmalarının da büyük bir bölümünü tamamladık. Bu doğrultuda da örnek bir projeyi inşallah bitireceğiz.  Açtığımız kurslarımıza 550 kesin kaydımız var. 120 ise ön kaydımız mevcut. Her geçen gün büyüyen bir aile var burada. Emek var alın teri var. Herkese teşekkür ediyorum. Kastamonumuza en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.” diye konuştu.