7 Yaşındaki İsmail Houston Hastalığı İle Savaşıyor

Balıkesir'de imamlık yapan Eyüp Karabulut, oğlunun yakalandığı Houston hastalığından kurtulması için çare arıyor.

  • 560
7 Yaşındaki İsmail Houston Hastalığı İle Savaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Eğridere mahallesinde imam olarak görev yapan Eyüp Karabulut oğlu İsmail’i tedavi edecek doktor arıyor. İmam Karabulut oğlunun küçük yaşta binde bir olarak görülen ‘Houston’ hastalığını tedavi edebilecek doktor aradıklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

2008 yılında dünyaya gelen İsmail Karabulut 2010 yılında yanaklarında nohut taneleri büyüklüğündeki sivilcelerin oluşmasıyla doktorlarla tanıştı. Hastalık nedeniyle gece tıkanmaların önüne geçebilmek için kendi imkanlarıyla satın aldıkları ‘aspiratör’ makinesini kullanan aile, kış şartlarında elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Anne Fadime Karabulut; “Kış aylarında mahallemizde elektrik kesintisi çok oluyor. Oğlumun gece tıkandığında aspiratör ile tıkanıklığı gideriyoruz. Kış şartlarında elektrik kesintisinde çok sıkıntı çekiyoruz. Onun için merkeze tayinimizin çıkmasını talep ediyoruz” dedi.

Oğlunun tedavisi için gitmedikleri doktor kalmadığını ifade eden Baba Karabulut, "Eşimin hamileliği sırasında sık sık doktora giderek kontrol ettiriyorduk. Hamilelik döneminde ikizlerin birini kaybettik. 2008 yılında oğlum İsmail dünyaya geldi. 2010 yılında yüzünde çıkan nohut taneleri büyüklüğünde ki sivilcelerin tedavisi için Akhisar Devlet Hastanesine gittik. Kontrolleri sırasında bir dili daha olduğunu söylediler ve ameliyatla aldılar. Yüzündeki şişlikler daha da büyümeye başlayınca Ege Üniversitesine gittik. Bize 3 ay sonra gün verdiler. Yapılan kontroller sonunda tedavisinin mümkün olmayacağını belirtiler. Daha sonra Karakaya mahallesinde Bursa’da ikamet eden bir kardeşimiz bir umutla Uludağ Üniversitesine gidelim dedi. Beraber gittik. Bursa Uludağ Üniversitesinde bir ay yatırdık. Çocuğumuzun nefes alıp vermekte baya sıkıntıları vardı. Doktor Hakan Çoşkun Bey’den Allah razı olsun. Çocuğu boğazının altından ameliyat etti. Ameliyattan sonra kanül takıldı. Kanül takıldıktan sonra çene altından bir parça alınarak patolojiye gönderildi. Patoloji sonuçları sonucu binde bir görülen bu hastalığın bir çaresinin olmadığını bize söyledier. Daha sonra bir başka hastaneye gittik orada hastalığına ‘Houston’ hastalığı koydular. Oğlum İsmail geceleri sık sık tıkanıyordu bazen bir gecede 2-3 defa Sındırgı Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyorduk. Sındırgı Devlet Hastanesine çocuk doktoru olan kardeşimiz bunun böyle olmayacağını bir aspiratör almamızı gerektğini söyledi. Bizde kendi imkanlarımızla aspiratörü aldık ve kullanıyoruz. Yetkililerimizden oğluma sahip çıkmalarını ve onu tedavi edecek doktorun bulabilmemiz için yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.

Küçük yaşta yakalandığı ‘Houston’ hastalığına hayata sımsıkı sarılan İsmail Karabulut ise kendisine şifa verecek doktorun bulunmasını bekliyor.

(İHA)