8 yıl sonra aşılan bürokratik engel..!

Doğanyurt'ta 2009 yılında meydana gelen heyelan sonrasında yapımı kararlaştırılan ancak her seferinde bürokrasi engeline takılan afet konutları için nihayet somut adım atıldı.

  • 685
8 yıl sonra aşılan bürokratik engel..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’nde sıklıkla dile getirilen ‘hantal bürokrasi’ 8 yıl sonra ancak aşılabildi. Doğanyurt ilçemizde 2009 yılında meydana gelen heyelan sonrasında evleri hasar gören vatandaşların yaşadıkları mağduriyeti gidermek amacıyla yapımı düşünülen afet konutları için gerekli imar çalışmaları yapıldı. İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı son olağan birleşiminde Doğanyurt Düzağaç Köyü’nde hak sahibi vatandaşlar için yapılacak afet konutları için 1/1000 uygulama imar planı ve 1/5000 nazım imar planı hazırlandı. Hazırlanan imar planları incelenmek üzere Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na sevk edildi.

8 YIL SÜREN BÜROKRATİK ENGEL
2009 yılında meydana gelen heyelan sonrası afet konutlarının yapılabilmesi için gerekli yasal prosedürlerin 8 yıl sürmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden İl Genel Meclisi Doğanyurt Üyesi Hüseyin Yavuz, hantal bürokrasinin kendisini yeniden gösterdiğini kaydetti.

Meydana gelen heyelan sonrasında 10 vatandaşın evinde hasar meydana geldiğini kaydeden Hüseyin Yavuz: “Gereken tüm girişimleri yapmamıza rağmen bürokratik engeli ancak 8 senede aşabildik ve nihayet imar planlarını hazırlatabildik. İlimizdeki hantal bürokrasi kendisini gösterdi. Kağıt üzerinde söylenen lafların icraatına yönelik bir şey göremiyoruz. Evleri hasar gören vatandaşlarımız afet konutlarının yapılacağı günü bekliyor. Köyde yaşayan 2 vatandaşımız adeta göçebe hayatı yaşıyor. Kış dönemlerinde İstanbul’da yaşayan diğer vatandaşlarımızın evinde kalıyor. Yaz dönemlerinde ise farklı yerlerde kalıyor. Bu ayıptan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti bir an önce gidermeliyiz. Ben siyasetin içinde olmama rağmen yaşanan mağduriyette 8 yıl sonra ilk defa somut adım atıldı. Eğer konu ile ben meşgul olmasam kim bilir kaç 8 yıl daha geçerdi” dedi.

Yavuz İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında da yaşanan bürokrasi engeline işaret etmiş ve bürokraside yaşanan tıkanıklığa bir an önce çözüm bulunmasını istemişti.

Kazım BOLAT