Abana'da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle kapanan 503 yerleşim biriminin yolu açılmaya çalışılıyor. Abana'da da kar yağışı etkisini sürdürüyor.

  • 2320
Abana'da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 503 yerleşim biriminin yolu açılmaya çalışılıyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu. İl Özel İdaresi ekiplerinin, yolların açılması için çalışması devam ediyor.

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana'da da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Beyaz örtüye teslim olan ilçe merkezinde karın keyfini çocuklar çıkardı. Belediye ekipleri, ilçe merkezi ve mahallelerde karla mücadele çalışması başlattı.

Kar yağışı, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin il merkezine ulaşımını sağlayan kara yolunda da etkisini sürdürüyor.

Isırganlık ve Yaralıgöz mevkilerinde kar kalınlığı 70 santimetreye kadar ulaştı.

Karayolları 152. Şube Şefliğine bağlı Isırganlık Bakımevi ekipleri, gece saatlerinden bu yana karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Yağışın etkili olduğu güzergahlarda mücadelelerini yoğunlaştıran ekipler, sürücüleri dikkatli ve tedbirleri olmaları konusunda uyardı.

Sinop'ta da Ayancık ilçesinde 71, Türkeli'de 33, Erfelek'te 32, Boyabat'ta 5, merkezde ise 16 olmak üzere toplam 157 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.