'Abana ve Bozkurt 6. Teşvik Bölgesi ilan edilmeli'

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, sel felaketinde büyük yıkım yaşayan Bozkurt ve Abana'nın 6. Teşvik Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi.

  • 1913
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Abana ve Bozkurt 6. Teşvik Bölgesi ilan edilmeli'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bakan Mustafa Varank ve bakan yardımcılarının da gün boyu katılım gösterdiği komisyon toplantısında Kastamonu’nun 5. Teşvik Bölgesine alınması, sel felaketinde büyük yıkım yaşayan Bozkurt ve Abana’nın ise 6. Teşvik Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Milletvekili Hasan Baltacı ayrıca yapımı başlayan Bozkurt ve Abana küçük sanayi sitelerinde esnafların dükkân metrekarelerinin düşürülmesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyete dikkat çekerken, esnafların cebinden para çıkmadan yeni dükkânlarına kavuşturulmasının önemine de vurgu yaptı.

Milletvekili Hasan Baltacı komisyon görüşmelerinde şunları söyledi;

"Kastamonu 5. Teşvik Bölgesine alınmalıdır"

Kastamonu, Türkiye'nin en yaşlı nüfusuna sahip üç ilinden bir tanesi. Çünkü gençlerin Kastamonu'da çalışma ve istihdam edilme olanakları çok sınırlı. Kastamonu, Sinop ve Çankırı'yla birlikte TR82 bölgesinde olmasına, bu komşu illeri 5. Teşvik Bölgesinde yer almasına rağmen hâlâ ısrarla 4. Teşvik Bölgesinde tutuluyor. Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçlarına göre, Türkiye'nin en yoksul illerinden biri olan Kastamonu 5. Teşvik Bölgesine alınmalıdır. Bugüne kadar bu yönde birçok kez çağrıda bulunduk. Bakanlığınız bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor mu?

"Abana ve Bozkurt'a pozitif ayrımcılık sağlanmalı"

Bir de, biliyorsunuz, 11 Ağustosta büyük bir sel felaketi yaşadık, bu sel felaketinden en fazla etkilenen bölgelerin içerisinde de Kastamonu var. Kastamonu'da da en fazla etkilenen ilçelerimiz Abana ve Bozkurt ilçeleri oldu. Bu ilçelerde, sanayi siteleri tamamıyla yıkılmış durumda. Sanayi esnafının bir an önce sanayi sitelerine kavuşması gerekiyor ve ayrıca cebinden hiçbir masraf çıkmadan bunun yapılması gerekiyor. Projede bazı tutarsızlıklar var bunlardan bir tanesi; 120 metrekare olması gereken dükkânlara 113 metrekare, 60 metrekare olması gereken dükkânlara sanırım 55 metrekare verilecek. Bununla ilgili bir açıklama yapmanızı bekliyoruz ve ayrıca sel felaketinin vurmuş olduğu bölgelerde sanayi esnafımıza pozitif bir ayrımcılık sağlanması adına o bölgenin 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması gerektiği talebini buradan, bir kez daha Sayın Bakana iletmek istiyorum."