Aç Kalan Yavru Kurt, Koruma Altına Alındı

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda yiyecek bulamayan yavru kurt, belediye hayvan barınağında koruma altına alındı.

  • 917
Aç Kalan Yavru Kurt, Koruma Altına Alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da, kar nedeniyle yiyecek bulamayınca yola inen 11 aylık yavru kurt, belediye hayvan barınağına getirilerek koruma altına alındı. Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde yürümekte güçlük çeken yavru kurdu gören köylüler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler, aç kaldığı için bitkin düşen yavru kurdu köylülerden teslim alarak Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine götürdü. Barınakta, görevli veteriner Hatice Özbay tarafından muayene edilen yavru kurt, daha sonra serum verildi ve vücut ısısı yükselmesi için sıcak bir odada tutuldu.

Yavru kurdun sağlık durumu hakkında bilgi almak için barınağa gelen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay’dan yavru kurt hakkında detaylı bilgi aldı. Yavru kurdun bir süre inceleyen Başkan Babaş, yavru kurt için gerekli her türlü işlemin yapılmasını istedi. Ayrıca Tahsin Babaş, etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına belirli bölgele yiyecek bırakılmasını isteyerek, barınağı geçerek diğer sokak hayvanlarının sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Barınaktaki görevlilerden havaların soğuk olması nedeniyle barınacak yeri olmayan sokak hayvanların toplanmasını isteyen Başkan Babaş, bu sayede sokakta kalan hayvanların soğuklardan etkilenmemesini ve donarak hayatlarını kaybetmemesini engellemek istediklerini söyledi.

Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay, yavru kurdun Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından barınağa getirildiğini belirterek, “Seydiler ilçemizde aç kaldığı için bitkin düşen yavru kurdumuz, ekipler tarafından barınağa getirildi. Burada, yavru kurdumuzun bütün tıbbi bakımları yapıldı ve hala da tedavisi devam etmektedir. Yavru kurdumuz uyuz olmuş. Uzun sürede aç olduğu için bu yüzden gerekli tıbbi bakımlarını yapıyoruz. Tedavisinin ardından inşallah yavru kurdumuzu iyileşmesini umut ediyoruz” dedi.
Veteriner Hekim Özbay, yavru kurdun erkek ve 11 aylık olduğunu kaydetti. Yavru kurt, barınakta ayrı bir odada tutularak, tedavisinden sonra tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)