'Açıklama ve eleştirilerimiz dikkate alınmamıştı'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Usulsüzlüklerin araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması konusundaki eleştiri ve önerilerimize kulak tıkanmıştır' dedi.

  • 4037
'Açıklama ve eleştirilerimiz dikkate alınmamıştı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler eski Müdürü ve son dönem AKP Genel Merkezi personeli Hamza Kürşat Ayvatoğlu, uyuşturucu madde kullanırken çekilmiş video görüntüsüyle 25 Mart 2021 tarihinde hem Türkiye hem de Kastamonu’da gündem olmuş, bugüne kadar konuyla ilgili çeşitli açıklamalar kamuoyuna yansımıştır.

Kasım 2017 ile Mart 2019 tarihleri arasında Kastamonu Belediyesi’nde söz konusu görevi yürüten, 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra belediyedeki görevinden ayrılıp AKP Genel Merkezi’nde istihdam edilen Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun merkezinde olduğu bu fotoğraf aslında AKP iktidarı döneminin; yolsuzluk, yasadışı yollardan zenginleşme, talan, yağma düzenini, yani büyük ve esas resmi görünür kılan örneklerden sadece biridir. Kastamonu’da ve diğer tüm illerde iktidarın yerel örgütlenmesi etrafında öbeklenmiş ve kısa sürede semirmiş sayısız Ayvatoğlu bulunmaktadır.

Gerek yerel seçimler öncesi, gerekse yerel seçimlerden sonra bu konuda birçok kez açıklamada bulunmuş, AKP dönemine ait karanlık dönemin, eş dost akraba istihdamının, konak-arazi takaslarının, arsa satışlarının ve imar usulsüzlüklerinin araştırılıp kamuoyuyla paylaşılması konusunda eleştiri ve önerilerimiz olmuştur. Ancak yetkililer nezdinde bu eleştirilerimiz dikkate alınmamış, her bir sözümüze kulak tıkanmıştır. Geldiğimiz nokta ise bir kez daha haklılığımızı ispat etmiştir.

Bugün bu konuda açıklama yapması gereken ilk kişi AKP İl Başkanı Doğan Ünlü’dür.

AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Başkanı seçildiği dönemde Kastamonu Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine getirilen Hamza Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili tek bir şikayet almadığı için mi bu görevde kalmasına göz yummuştur? Ayvatoğlu ile ilgili kendisine şikâyet gelmişse gereğini neden yapmamıştır? Ayvatoğlu’nun şaibeli müdürlük dönemi sona erdikten sonra AKP Genel Merkezi’nde istihdam edilmesine kendisi mi referans olmuştur, olmamışsa referans olanlara gücümü yetmemiştir? Doğan Ünlü söz konusu olayı sahibi olduğu yerel gazetede haber yapılmasına izin vermeyerek Kastamonu’dan AKP Genel Merkezine kadar uzanan saadet zincirinin üzerini örtmeye mi çalışmaktadır?

Kastamonu’nun konuyla ilgili açıklama yapmasını beklediği bir diğer kişi olan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu yaşananları yakından takip eden Kastamonu medyası yerine neden bir ulusal yayın organına demeç verme gereği duymuştur? Yaptığı açıklamada Kürşat Ayvatoğlu’nu bir kez gördüğünü söyleyen Rahmi Galip Vidinlioğlu, seçim döneminde bizim söylemlerimiz üzerinden kurguladıkları seçim propagandası çerçevesinde gündemden düşürmedikleri AKP dönemi yolsuzluk iddialarıyla ilgili 'Biz seçim döneminde yapacağımız projeleri söyledik' açıklamasında bulunarak göreve geldiği günden sonra başlayan 'U' dönüşünü bugün itibariyle tamamlamıştır. Kastamonulular yerel seçimlerde tercihini Rahmi Galip Vidinlioğlu’ndan yana kullanıp AKP dönemindeki rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkarma görevini de kendisine vermiştir. Vidinlioğlu’nun, 'İsteyen herkes suç duyurusunda bulunabilir' diyerek sorumluluktan kaçması seçilmiş belediye başkanından beklenen bir açıklama değildir. İttifak uğruna bu kentin hakkını, hukukunu, iş aş bulmak için kapı kapı, şehir şehir gezmek zorunda kalan gençlerimizin geleceğini hiçe sayan Rahmi Galip Vidinlioğlu bu ifadeyle Kastamonuluları yine ve yeniden hayal kırıklığına uğratmış, bu şehrin arzu ettiği belediye başkanlığı görevini yapamadığını, yerine getiremediğini tekrar göstermiştir.

Merkezden çepere genişlemiş, tepeden aşağı derinleşmiş, birbirlerinin hem günah hem suçlarını örten, örtemedikleri zaman devleti, iktidarı, cemaatleri, zaman zaman mafyayı yahut ortak dava söylemini arabulucu yapan bu çıkar ağının Kastamonu ayağı ortaya çıkarılmalı, yaşanan olayın arkasındaki sis perdesi mutlaka aralanmalı Cumhuriyet Savcılarımız AKP dönemi Kastamonu Belediyesi yönetimiyle ilgili mutlaka soruşturma başlatmalıdır."