Adana'dan, Kastamonu'daki Traktöre Ceza!

Kastamonu'da yaşayan Hüseyin Kendirci'ye hayatında hiç gitmediği Adana'dan HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 176 lira para cezası kesildi.

  • 1255
Adana'dan, Kastamonu'daki Traktöre Ceza!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu merkeze bağlı Alpagut köyünde ikamet eden Hüseyin Kendirci'ye (67), hayatında hiç gitmediği Adana'dan, otobanda Hızlı Geçiş Sistemini (HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 176 lira para cezası tebligatı gönderildi. Adana'ya hayatında hiç gitmediğini öne süren Hüseyin Kendirci, traktörün otoyolda seyretmesinin zaten yasak olduğunu belirterek, yetkilileri arayarak yanlışlığın düzeltilmesini istedi.

Camiden çıktığında postacının gelerek trafik cezasının bulunduğu makbuzu tebliğ ettiğini söyleyen Hüseyin Kendirci, "Postacı Adana'dan sana trafik cezası geldi diye elime bir kağıt verdi. Ben, 45 yıl oluyor traktörü alalı daha trafik cezası ödemedim. Şimdiye kadar her şeyini tam tedbirli kullandım. Şimdiye kadar hiç ceza vermediğimden dolayı şok oldum. Postacıya, nereden geliyor diye sorduğumda, trafik cezasının Adana'dan geldiğini söyledi. Ben, Kastamonu'nun Alpagut köyünde yaşıyorum, benim Adana'da traktörle ne işim olur. Adana ile bir bağım yok benim. Şaşırdım, postacıya ne yapmam gerektiğini sordum. Postacı da, Emniyet Müdürlüğüne gidip oradaki trafik ekipleriyle görüşmemi ve durumumu anlatmamı söyledi. Ben de, Emniyet Müdürlüğü'ne gidip trafik memurlarıyla görüştüm. Bana, 'buradan yapılacak bir şey yok, bizim elimizde değil. Trafik memurları, cezanın fotokopisi ile traktörün ruhsatının fotokopisini çekip Adana'ya gönder' dediler. 'İnşallah cezan iptal olur' dediler. Ben de, izah ettikleri gibi yaptım" dedi.

Adana'dan gelen trafik cezasının, HGS'den yazıldığını belirten Hüseyin Kendirci, "Biz, buradan Adana'ya ne ile gittiysek, Adana'da E5 Karayoluna girmişiz, traktör ile HGS'den hızlı geçmişiz. Bize de, bundan ceza yazmışlar" diye konuştu.

Aynı köyde ikamet ettiği ve üç yıl önce hayatını kaybettiği komşularına da trafik cezası uygulandığını ifade eden Hüseyin Kendirci, "Komşunun birisine de, ölmüş adama ceza yazmışlar, Kayseri'den ölmüş adama ceza geldi. Üç yıl önce ölmüş, mezarda yatıyor, 365 TL bu adamın traktörüne trafik cezası geldi. Oğlu, bu cezayı ödememek için tam 2 yıl uğraştı. Uğraştığı halde de zor kurtardı parasını, bizim devlet memurlarımız rastgele bu cezaları yazıp gönderiyorlar, biz bundan memnun değiliz" dedi.

Adana'da hayatı boyunca hiç işinin olmadığını aktaran Kendirci, "Ben, çiftçi bir adamım. Ben, bu işin düzelmesini istiyorum. Bir de trafik memurlarının kafalarına göre plakalara ceza yazıp göndermelerini istemiyorum. Bu ceza, Kastamonu'da yazılmış olsa, belki geçmişiz, yapmışız diyeceğim cezamı ödeyeceğim ama benim Adana ile hiçbir işim olmadı" ifadelerini kaydetti.

(İHA)