'Adli Rapor Tanzimi ve Hekimin Cezai Sorumluluğu' semineri

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Adli Rapor Tanzimi ve Hekimin Cezai Sorumluluğu' hakkında seminer düzenlendi.

  • 1838
'Adli Rapor Tanzimi ve Hekimin Cezai Sorumluluğu' semineri

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca, adli olaylar hakkında düzenlenecek raporlarda dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin "Adli Rapor Tanzimi ve Hekimin Cezai Sorumluluğu" hakkında seminer düzenlendi.

Seminere, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Cumhuriyet savcıları Volkan Şimşek, Muhammed Mete, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kastamonu Adli Tıp Şube Müdürlüğünde görevli Uzm. Dr. İmran Bilgehan Duman, Uzm. Dr. Fuat Kılıç ve yargı çevresinde görev alan doktorlar katıldı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, adli raporların öneminden bahsederek; "Düzenlenen adli raporların suç vasfının tespiti açısından, şahıslar hakkında dava açılmasına veya açılmamasına, dava açılmış ise ceza alıp almamalarına, ceza alacaklar ise bu cezanın miktarının belirlenmesine delil ve gerekçe olmaktadır. Daha sonra soruşturma aşamasında tekrar rapor alınabilir ama, 'geciken adalet, adalet değildir.' Bu nedenle soruşturmanın başında süratli ve düzgün bir şekilde raporun tanzim edilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca görev başında yaşadığınız sıkıntıların farkındayız. Sağlıkta şiddete bizde sert bir şekilde dur diyoruz. Bu konuda adliye olarak da sizlere karşı yapılan eylemlerde elimizden gelen tedbirleri en sert bir şekilde alıyoruz. O konuda da her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

Cumhuriyet savcıları Volkan Şimşek, Muhammed Mete, Kastamonu Adli Tıp Şube Müdürlüğünde görevli Uzm. Dr. İmran Bilgehan Duman, Uzm. Dr. Fuat Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı "Adli Rapor Tanzimi ve Hekimin Cezai Sorumluluğu”" hakkında yapılan seminer katılımcıların soruları ve seminer sonrası verilen ikramlarla sona erdi.