Adnan Tot, görevine dönüyor

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Adnan Tot'un görevine iade edileceği öğrenildi.

  • 14950
Adnan Tot, görevine dönüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilip yaklaşık 1,5 yıl bu görevde kalan ve geçtiğimiz yıl yine Başkan Babaş tarafından görevinden alınan Adnan Tot’un görevine iade edileceği öğrenildi.

Kastamonu Belediyesi’nde 17 yıldır görev yapan ve en son olarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Adnan Tot’un bu görevden alınması üzerine Kastamonu İdare Mahkemesine yaptığı başvuru sonuçlandı. Yaklaşık 6 ay süren mahkeme sonucunda Adnan Tot haklı bulunarak Belediye Başkan Yardımcılığı görevine iade edilmesi yönünde karar verildi.

1999 yılında Kastamonu Belediyesi’nde memuriyete başlayan Tot, 2000 yılından 2014 yılına kadar sırasıyla Hal Müdürü, Otobüs İşleri Müdürü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Tot, 29 Eylül 2015 tarihinde bu görevden alınarak mühendis kadrosuna atanmıştı.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Adnan Tot, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Kastamonu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Tot, iki erkek çocuk babası ve iyi derece İngilizce biliyor.