Ahmet Namlı, Tahsin Babaş'ı Ziyaret Etti

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı makamında ziyaret etti.

  • 679
Ahmet Namlı, Tahsin Babaş'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler alan Ahmet Namlı, oluşturulan yeni yönetimle Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a destek olacaklarını ve şehre yapılacak her türlü proje ve yatırımda destekçileri olacağını söyledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, amaçlarının hizmet düsturuyla halka hizmet hakka hizmet anlayışı olduğunu belirterek, “Bu düsturla görevlerimizi icra etmeye çalışıyoruz. Önümüzde bir genel seçim var. Bu süreçte teşkilatlara çok büyük işler düşüyor. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

2015 yılının Kastamonu Belediyesi olarak yatırım yılı olacağına dikkat çeken Başkan Babaş, yaklaşık 1 yıldır bu projelerin alt yapısını hazırladıklarını ve bu yılda alt yapısı hazır olan projelere tek tek hayata geçirmeye başlayacaklarına işaret ederek, “Çalışmadan, proje üretmeden, halkın nabzını tutmadan çalışma yapmak istemiyoruz. Halkın istekleri bizim iççin çok önemli. Her ilin kendine göre sorunları var. Bizim sorunlarımızın başında ise trafik sorunu var. Bunun için çalışmalar yaptık. Otoparklar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle belediyemizin önünde bulunan arazide 2 katlı yer altı otoparkı planladık. Şu anda projesi bitmiş bulunuyor. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde 400 araçlık otopark projesini ihale etmeyi düşünüyoruz. Bu projenin bedeli 5 milyon TL’dir” diye konuştu.

Kışla Parkı ile Cevizli Park arasında bulunan şehir parkı projesinin yakın zamanda ihale edileceğine ifade eden Başkan Babaş, “23 bin metrekare alan üzerinde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Onun da altında 200 araçlık otopark projemiz mevcut. Bu da trafik sorununa büyük katkı sağlayacak. Bu projemiz 7.5 milyon TL’dir. Yine şehrin belirli bölgelerinde otopark planlarımız mevcut. Bunları da kısa sürede hayata geçirerek trafik sorununu çözmüş olacağız. Bu projeler şehrin estetiği bakımından da önemli projeler” şeklinde konuştu.

Kastamonu Saat Kulesinden 40 Odalı Konağının yan tarafına teleferik projesi üzerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Başkan Babaş, “Hemen yan tarafında Seyrangah Projesini gerçekleştireceğiz. Şu anda uygulama projesini bitirmek üzereyiz. Bu sene içerisinde ihalesini yapacağız. Buraya gelen turistlerimiz golf araçlarıyla kaleyi gezebilecekler. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinden restorasyonla ilgili bir ekip geliyor. Kale eteklerinden aşağılara doğru bütün evlerin dijital ortamda çizimlerini yapacaklar. Burada amacımız eski Kastamonu’yu ortaya çıkarmak. Bu projemizin maliyeti ise 10 milyon TL. Bu projelerimiz istihdama büyük katkı sağlayacak. Gölpark projesi üzerinde çalışıyoruz. 40 bin metrekare üzerinde. İçerisinde hayvanat bahçesi, göleti, botanik bahçesi, oteli, spor alanlarına kadar varan birçok şey mevcut. Belediyemize ait 9 dönümlük eski KASKİ arazisini 4 Şubat’ta en az 4 yıldızlı otel yapılmak üzere ihaleye çıkarıyoruz. Bu sene içerisinde başlayacağımız projelerin toplan maliyeti 50 milyon TL’dir. Kuzeykent Kültür ve Spor Kompleksini hayata geçiriyoruz. Kastamonu için çok gerekli bir proje. Yeri şu anda hazır. İçerisinde tiyatro, spor tesisleri, yüzme havuzu tesislerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kasaplar haliyle ilgili yapılan projenin de bu yıl içerisinde hayata geçireceklerini anlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Bu ayın 30’unda projemiz bitmiş olacak. Bu projeyi oradaki vatandaşlarımızla istişare ederek, tarihi dokuyu bozmadan gerçekleştireceğiz. Yakın zamanda oradaki mülk sahipleriyle toplanmayı düşünüyoruz. Bizim projelerimiz Kastamonu’yu ayağa kaldıracak projeler. Bu süre zarfında konaklar alarak restorasyon çalışmalarımıza başladık. Hüma Hatun Konağı’nı hanım kardeşlerimize tahsis edeceğiz.144 bin TL proje bedeli var. Şu anda dış cephesi bitmiş durumda. İç kısmındaki çalışmalarımız devam ediyor. Kefeli yokuşundaki Şeyhoğlu Konağının restorasyon projesini hazırladık. Bu yıl içinde oranın restorasyonunu tamamlayacağız. Yine Belediyemizin arkasında Mazlumcuoğlu Konağı var. Burayı da Belediyemiz Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı bilgi ve belge toplama birimi kurduk. Kastamonu’ya ait bütün bilgi ve belgeleri topluyoruz. Bu konağı da bu birime vereceğiz. Tarihimize yönelik her bilgiyi topluyoruz”

Turizm konusunda ciddi çalışmalarının bulunduğunu vurgulayan Tahsin Babaş, şunları kaydetti: “Yarın EMITT Fuarı için İstanbul’a gidiyoruz. Burada şehrimizi tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Şehrimize ait tarihi, kültürel ürünlerimizi, yöresel lezzetlerimizi, el sanatları ürünlerimizi fuarda sergileyeceğiz. Diyoruz ki Safranbolu’ya gelen bize de gelsin. Sarıömer tarafında 800 dönüm alanda Kentsel Dönüşüm Rezerv alanı çalışması yapıyoruz. Eğer eski Kastamonu olarak tabir ettiğimiz bölgede yaşayan vatandaşlarımızı takas yöntemiyle bu rezerv alanlarına alabilirsek kentsel iyileştirme projesini hızla yapabiliriz. 130 bin metrekare üzerine kurulu Kuzeykent Mezarlığı projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Projesi 5 milyon TL tutuyor. Burada Cami, çiçekçi, mermerci, bilgi sistemi gibi vatandaşın cenazesiyle ilgili her uygulama olacak. Olukbaşından baraja, DSİ den Hacıbey köyüne kadar dere ıslah projesini programa aldırdık.21 Ocakta ihalesi yapılıyor. Bu proje 12 milyonluk bir proje. Bu projeye çok önem veriyoruz. Dere ıslahı yapıldıktan sonra şehir planı yapmak kolay”

Özel Halk Otobüsleri konusunda vatandaşlardan gelen şikayetlerde azalma görüldüğünü belirten Başkan Babaş, şunları söyledi: “Halk otobüslerini çok sıkı takip ediyoruz. Gelen şikayetleri anında değerlendiriyoruz. Kimsenin halkımıza kötü davranmasına izin vermeyiz. Bütün otobüslere kamera koyduracağız. Halk otobüsü şoförlerine yönelik eğitim programlarımız devam ediyor”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)