Ahmet Yelis, Gündemi Değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, Kastamonu'da düzenlendiği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

  • 511
Ahmet Yelis, Gündemi Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BBP Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, “Yazıcıoğlu’nun şahadet sürecini aydınlatmak, sadece iktidarın ya da hükümetin görevi değil, tüm milletvekillerinin, siyasi parti yönetimlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun hukuk sisteminin de en başta gelen görevlerindendir”

Yelis, Kastamonu’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Yelis, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin her ne sonuç çıkarsa çıksın tekrarlanmasının gerektiğini belirterek, “Çünkü seçim sonuçlarının, 7 Haziran’da yapılan seçimlerle üç aşağı, beş yukarı aynı çıkacak olmasıdır. Sadece Kastamonu özelinde ufak bir değişiklik olur. Üç olan milletvekilliği dağılımı, BBP 1, MHP 1, AK Parti 1 olarak değişir. Türkiye geneli bir değişiklik olmaz. O takdirde de seçimlerin tekrarlanması herhalde kaçınılmazdır. İnanın yenilenmesini de canı gönülden istiyorum. Yenilensin ki, 1 Kasım seçimleri için devlet yardımı alan meclisteki partiler ve adayları, yine devletten para alamayıp bizler gibi meclis dışındaki partiler ve adaylarıyla, harcamada eşitlik ve adalet sağlansın. Daha demokratik bir yarış olsun” dedi.

Türkiye’deki seçim sistemiyle, bu partiler yasasıyla ve yüzde 10 barajıyla Türkiye’ye demokrasinin gelmesini ve tüm renklerin özgürce meclise yansımasını beklemenin hayal olacağını söyleyen Yelis, “Bu seçim sistemiyle, lider sultalarına şahitlik eder, istişare ve meşveretin yerine bir kişinin söylediğini koro halinde söyleyen parti gruplarını görürüz. Parti içi demokrasi rafa kalkar. Mazisinde tüm bu konulardan rahatsız olan siyasi partiler ve yönetimleri, daha sonra güçlendiklerinde tamamen değişip, neredeyse teşbihte hata olmaz, ben padişah olacaksam, padişahlık gelsin diyecekler. Ama şu unutulmasın adalet ve demokrasi bir gün herkese lazım olur. Önemli olan güçlü iken adil ve demokrat olmaktır” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun dosyasının aydınlatılması gerektiğini belirten Yelis, “Türkiye’yi o günden bu güne kadar yöneten iktidar, bu işi aydınlatmakta baş görevli ve sorumlulardandır. Hükümet üyeleri içerisinden “Bunu aydınlatmak bizim namus borcumuzdur” diyenlerden artık bu namus borcunu ödemelerini bekliyoruz. Rahmetli Yazıcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şerefli bir üyesi ve bir siyasi partinin genel başkanıydı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadet sürecini aydınlatmak, sadece iktidarın ya da hükümetin görevi değil, tüm milletvekillerinin, siyasi parti yönetimlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun hukuk sisteminin de en başta gelen görevlerindendir” şeklinde konuştu.

Bazı yerlere Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verilmesiyle vicdanların rahatlatılmaya çalışıldığını aktaran Yelis, şunları kaydetti: 

“Bu olay aydınlanmadan biraz vicdanı olan hiçbir siyaset ve hukuk adamı huzur bulamaz, rahat uyuyamaz. Hele hele rahmetli Yazıcıoğlu ile yan yana bulunmuş, siyaset yapmış kişiler hiç huzur bulamaz, rahat uyuyamaz.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)