Ahşap Restorasyon Kursu açıldı

KASMEK'te tarihi canlı tutacak adım atıldı. Ahşap Restorasyon Kursu açıldı.

  • 1881
Ahşap Restorasyon Kursu açıldı

Tarihi konakların restorasyonunun maliyetlerinin yüksek olması ve restorasyonların kaliteli şekilde yapılabilmesi adına Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, belediye bünyesinde ahşap birimini oluşturmuştu. Başkan Vidinlioğlu’nun bu çalışması ahşap restorasyonu konusunda yetişmiş usta sayısının da bir hayli az olduğunu göstermişti.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde (KASMEK) Ahşap Restorasyon Kursu açılması ve gerekli görüşmelerin yapılması için belediye ekiplerine talimatını verdi.

Yapılan çalışmaların ardından Ahşap Restorasyon Kursu açıldı ve dün akşam itibariyle teorik eğitimlere başlandı.

KASMEK’in her fırsatta en çok önem verdiği projelerden biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Kastamonu’muzun tarihi konaklarını canlandırmak adına önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak yürüttüğümüz projeler var. Ahşap birimimizin yaptığı önemli çalışmalar var. Ahşap birimimizi kurarken restorasyon ustası sayısındaki yetersizliği gördük. Biz ahşabın başkentiysek burada yetişmiş usta sayısının da yeterli seviyede olması gerekiyor. Bu doğrultuda KASMEK içerisinde Ahşap Restorasyon Kursu açmaya karar verdik. Gerekli çalışmaları ekip arkadaşlarımız yaptı ve kursu açtık. Burada teorik ve pratik eğitimler verilecek. Ahşap işçiliği çok önemli. Kaliteli ahşap işçiliği yapan ustalar asla boşta kalmıyor. Hem şehrimizin tarihine hem de hemşehrilerimizin meslek edinmelerine katkı sağlıyoruz. Uttan bağlamaya, gitardan piyanoya, robotik kodlamadan santranca ve ahşap restorasyonu derslerine kadar çok özel ve anlamlı kurslar veriliyor. İhtiyaca yönelik kurslar da açılmaya devam edecek. Halk Eğitim Merkezimizle önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte vex, web uygulamaları, ney eğitimi, 3 boyutlu tasarım ve zeka oyunları kursları da açılacak. Şu anda kesin kaydımız 500 kişiye ulaştı. Yaklaşık 100 kişi de ön kayıt yaptırdı. Ayrıca yoğun talepten dolayı ud, piyano, gitar, bağlama ve robotik kodlama kurslarımız hafta sonları da faaliyete geçmiştir” diye konuştu.

Kastamonu’da sanata, teknolojiye, çocukların gelişimine ve üretime katkı sağlayacak olan mesleki eğitim kursları Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde aralıksız sürecek. Kurslar ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler (0366) 214 10 48 nolu telefon numarasını arayıp 6137 dahili hattan hizmet alabilecekler. Kurslara kayıt olmak isteyenler ise kurs başvuru formuna www.kastamonu.bel.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek. Form üzerinden başvuru yapan kursiyerlere cep telefonları üzerinden geri dönüş gerçekleştirilecek.