Ahşap sanayicileri çözümü bakanlıkta arıyor

Ahşap sanayicileri sorunlarını anlattı.

  • 947
Ahşap sanayicileri çözümü bakanlıkta arıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahşap sanayicilerinin bu yıl Mart ayında uygulaması başlayan ağaç tahsisi ve fiyatlandırmaları konusunda yaşadığı sorunlar çözüme kavuşuyor.

Ahşap sanayicilerinin ağaç tahsisi ve fiyatlandırma sorunlarının çözüme kavuşturulması adına Ankara'da toplantı düzenlendi. Orman Genel Müdürlüğü bürokratlarıyla bir araya gelen Ahşap Sanayicileri Derneği (ASAD) yöneticileri, geçen yıl yapılan yönetmelik değişikliğinin ardından bu yıl başlayan uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi sözü aldılar.

ASAD yönetimi, önceki gün Ankara Çiçek Lokantası’nda üyelerine iftar yemeği verdi. Yemekte, Orman Genel Müdür Yardımcısı, Ali Şahin, İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ile Kastamonu, Zonguldak, Bolu Orman Bölge Müdürleri de katıldılar. İftar ardından Ankara Ticaret ve Sanayi Odası’na (ATO) geçildi. Burada yapılan toplantıda ahşap sanayicilerinin sıkıntıları ele alındı.

Toplantıda geçen yıl Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ‘Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’in uygulamasındaki sıkıntıları anlatan ASAD yöneticileri, uygulamanın yeni olması nedeniyle tahsis miktarı ve birim fiyatlar konusunda firmaların sıkıntı yaşadığına dikkat çekerek çözüm önerilerinde bulundular. ASAD yönetiminin çözüm önerilerine olumlu yaklaşan Orman ve Çevre Bakanlığı bürokratları, sıkıntıların giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağı sözü verdiler.

ASAD Başkanı Ayhan Kahraman, Orman Genel Müdürlüğü’nün, ağaç tahsisini daha önce büyük levha firmalarına yaptığını, ancak geçen yılki düzenleme ile palet imalatçıları ve kerestecilere de tahsise başlandığını hatırlattı. Yönetmelikte yapılan değişikliğin ardından bu yıl uygulamaya geçildiğini kaydeden Kahraman, “Tahsis miktarı ve birim fiyatlar konusunda üyelerimiz zor durumda kalıyordu. İftar yemeği vererek hem üyelerimizle bir araya geldik, hem de bakanlık bürokratlarına derdimizi anlatma fırsatı bulduk. Bizi dinlediler ve gerekli notları aldılar. Sıkıntıların kısa sürede çözümleneceğine inancımız tam. Sektörümüz açısından son derece yararlı bir toplantı oldu. Bürokratlarımıza üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.