Ak Gençlik'ten otomobil fabrikasına tam destek

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat "Otomobil fabrikası gençliği gurbetten kurtaracaktır" dedi.

  • 730
Ak Gençlik'ten otomobil fabrikasına tam destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil fabrikasını üretecek 5 babayiğidi açıklamasının ardından Kastamonu'nun gündemine oturan otomobil fabrikasının Kastamonu'ya kurulması teklifine bir destek de Ak Parti Kastamonu Gençlik İl Gençlik Kolları'ndan geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Kastamonu Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat; "Kastamonu ve Kastamonu gençliği için yapılacak her türlü çalışmada taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız" dedi.

"BU YATIRIMDAN DEVLETİMİZ DE KAZANÇLI ÇIKACAKTIR"
Otomobil fabrikasının Kastamonu'ya kurulması durumunda devlet bütçesinin de bundan nasibini alacağını dile getiren Kalafat; "Kastamonu belki bu seneye kadar bu yatırıma hazır olmayabilirdi ama şu anda bu yatırımı kazanabilecek durumda. İlimiz konumu itibariyle İnebolu Limani'nı bünyesinde bulunduruyor, en büyük konteynır limanlarımızdan birisi olacak olan Filyos Limanı'na ise 2 saatlik bir mesafede bulunuyor. Demir çelik fabrikasına 1 saat uzaklıkta olan ilimizin İkinci Organize Sanayi Bölgesinde 1 buçuk milyon m2 arsamız mevcut ve yerli otomobil fabrikasının kurulumu için devletimize sunulmaya hazır durumdadır. Ilgaz Tüneli ile birlikte Ankara'ya ulaşım süremiz 2 saate düşmüş, ilimiz İç Anadolu bölgesinin Karadeniz'e açılan kapısı olmuştur. Yerli otomobil fabrikasının ya da herhangi bir yan sanayisinin ilimize kurulması durumunda devletimiz de kazançlı duruma geçecektir." dedi.

"ANADOLU VE KARADENİZ'İN İSTİHDAM KAPISI OLURUZ"
Anadolu'da tarım-hizmet sektörünün ön planda olması ve sanayileşmenin yaygın olmaması sebebiyle işsizliğin belli seviyelerin altına çekilemediğine değinen Kalafat; "İlimizde bulunan fabrikalar ve Organize Sanayi Bölgeleri gençlerimizin iş yükünü belli oranda karşılıyor fakat özellikle ilçelerimizde gençler iş problemi ile karşı karşıya kaldıklarında bu problemi büyükşehirler aracılığıyla aşıyor. Dolayısıyla gençler, memleketine en çok fayda sağlayacakları dönemde gurbette kalıyor. Bu nüfusu ancak emekli olduğunda geri kazanabiliyoruz. Yerli otomobil fabrikasının ya da yan sanayisinin ilimize kurulması durumunda büyükşehirlere kayan genç nüfusumuzu geri kazanmış olacağız. Bununla birlikte ilimizde birtakım sektörler de tekrar canlanacak, bu sektörlerde de yeni adımlar atmaya fırsat bulabileceğiz" dedi.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYARIZ"
Yerli otomobil fabrikasına 20 kadar ilin talip olduğunu hatırlatan Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Kalafat; "Cumhurbaşkanımızın 5 babayiğidi açıklamasıyla birlikte bugüne kadar yaklaşık 20 il bu işe talip oldu. Tabii ki rakiplerimiz var. Fakat Milletvekilerimiz, bürokrasimiz, siyasetimiz, Ticaret Odamız, STK'larımız güzel bir birliktelik yakaladı. Bu birlikteliğin şehrimiz için hayırlı bir sonuç doğuracağına inanıyoruz. Kastamonu'muzun bu haklı talebini "Hayalcilik" kavramı ile açıklayanlar hayal kuramayanlardır. Ben inanıyorum ki Kastamonuya gönül veren herkesin bu memleket için bir hayali var ve o hayalini gerçekleştirmek için çabalıyor. Bu memleket için hayal dahi kuramayanlar düşünsün" dedi.