AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı

14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti'den aday adayı olanlara yönelik Kastamonu'da temayül yoklaması yapıldı.

  • 5361
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri yapılacak.

AK Parti'de 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona ermişti.

Kastamonu Merkez Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti'den aday adayı olanlara yönelik yapılan temayül yoklaması sona erdi.

31 milletvekili aday adayından temayüle girmeyen 1 mevcut milletvekili dışında kalan 30 aday adayı için yapılan temayül yoklamasında, 1600'e yakın parti mensubu 3 kişilik milletvekili aday listesi için oylama yaptı.

Online olarak gerçekleştirilen temayül yoklamasında, il yönetimi, kadın kolları il yönetimi, gençlik kolları yönetimi, merkez ilçe yönetim kurulları ve mahalle başkanları, merkez köyleri mahalle başkanları, 19 ilçenin yönetim kurulları, kadın kolları, gençlik kolları yönetimleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri oy kullandı.

Temayül yoklamasında çıkan sonuçlar ilde açıklanmayacak. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

Liste 11 Nisan'da kamuoyuna açıklanacak

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek.

Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek.

AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

Kastamonu'da temayül yoklamasına giren aday adayları şu isimlerden oluştu:

“Necmettin Selçuk, Mücahid Furkan Şeker, Sinan Erdem Arslan, Halil Uluay, Hüseyin Tuna, Efe Külahsızoğlu, Mehmet Naci Terzi, Ahmet Şakir Yüksel, Özgür Akif Tel, Cemil Demir, Ebubekir Ertürk, Hüseyin Arslan, Metin Topaloğlu, Fatma Serap Ekmekci, Uğur Yalçın, Mehmet Umur, İzzet Serhat Köylü, Mücahit Dağdelenoğlu, Ahmet Yılmaz, Raşit Serdar Ündeyici, Devlethan Yazımcı, Salih Aydın, Mustafa Takır, Kadir Sorucuoğlu, Metin Çelik, Murat Demir, Ümit Muhammet Sağdıç, Recep Biçer, Neslihan Kaya, Tacettin Tan ve Tuncay Yılmaz.”

AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı
AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı