AK Parti ekibi gazetecilerle buluştu

AK Parti İl yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

  • 1395
AK Parti ekibi gazetecilerle buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde bir araya gelen AK Parti İl yönetimi, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gazetecilerin zorlu bir görevi olduğunu belirten AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Serap Ekmekci, halkımıza görev düştüğünü, sesimizin daha güçlü çıkması için gazetelere abone olunması gerektiğini, bu çağrıyı tekrar ettiğini söyledi.

Gazetecilik mesleğinin sevilmeden yapılamayan bir meslek olduğunu söyleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, "Gazetecilik mesleği çok değerli ve onurlu meslektir. Gazetecilik bir hayat biçimidir. Vefat eden bütün gazetecilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. AK Parti olarak her zaman yanınızdayız." dedi.

Kastamonu'da gazeteciliğinin nitelikli ve kaliteli yapıldığını söyleyen İl Başkanı Doğan Ünlü, "Kastamonu basınının 150 yıl öncesine dayanan geçmişi var. Savaş ortamlarında, afetin içinde salgın hastalık döneminde gazeteciler sürekli sahadaydı. Siyasetle gazetecilik birbirine çok benziyor. Bizlerin de zaman mefhumu yok. Siyasette, gazetecilerde bulunduğu çevreye faydalı işler yapmaya çalışıyor. Diğer illere göre gazeteciliğin ilimizde daha iyi, daha güzel, daha nitelikli ve daha kaliteli bir anlayışla yapıldığını görüyoruz." dedi.

Parti çalışmalarından bahseden Ünlü, "Yılbaşı öncesi yaklaşık 5 bin üye kaydı yaptı. AK Parti olarak seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki 2023 seçimlerinde yine AK Parti kazanacak, yine Cumhurbaşkanımız kazanacak, yine Cumhur İttifakı kazanacak." dedi.

Doğal gazı olmayan ilçe kalmayacağını söyleyen Ünlü, "Bozkurt ilçemizden başlamak üzere, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerimizi doğalgaza kavuşturduk. Buradaki çalışmalar devam ediyor. Kastamonu'nun tüm ilçelerine 3 yıl içerisinde doğal gaz ulaşmış olacak." şeklinde konuştu.

Kuraklığa karşı hazır il konumunda olunması gerektiğini söyleyen Ünlü, "Suyun çok önem kazandığı ve iklimsel değişikliklerin yoğun yaşandığı dönemler olabilir. Barajları, göletleri, modern sulama sistemlerini hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Sağlık alanında da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Ünlü, "250 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yapımına başladık. İlçelerdeki devlet hastanelerimizi yeniledik. Bir kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin üzerindeki yükü almak adına statü değişikliği yaptırdığımız hastanelerimiz var. Bunlar Şenpazar, Hanönü ve Tosya. Cide’de de gerçekleştirmek istiyoruz. Merkezin yükünü almak için yerinde sağlık hizmetini oradaki vatandaşlara ulaştırmak önceliğimiz. Ayrıca Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi ile ilgili de
çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Spor yatırımlarına değinen Başkan Ünlü, "Kapalı spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı. Sadece birkaç ilçemizde inşaat halinde. Büyük köy dediğimiz yerlerde de planlamalar yapılmaya başlandı. İlçelerimize yüzme havuzu projelerimiz var." ifadelerini kullandı.

Kastamonu-Tosya yolunun 52 kilometreye düşürüleceği tünelli proje çalışmasından bahseden Ünlü, "Bunu yaptığımızda 30 dakikada Tosya’da olacağız. Oradaki insanlarımız da Kastamonu ile daha yakın olmak istiyor, bu açıdan da fayda sağlayacak." şeklinde konuştu.

Kastamonu Havalimanında hem apron genişlemesi hem de CAT-II cihazıyla ilgili ihale sürecinin bittiğini söyleyen Ünlü, "Bu işlemler yapılırken havalimanının kapanmasını istemiyoruz. Havalimanımız her ay devletimiz tarafından destekleniyor ve varlığının sürdürülmesi için milyonlarca lira harcanıyor. Daha kullanışlı olan sefer saatlerinin olacağı zaman dilimlerini zorlamamız lazım." diye konuştu.

Birçok baraj ve gölet çalışmaları olduğunu dile getiren Ünlü, "Yapımı devam eden Kırık Barajı'nın olduğu yerdeki yolu önümüzdeki sene hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Hem baraj olarak, hem içme suyu, hem de sulama anlamında kullanacak bir proje. Ayrıca birçok baraj ve gölet çalışmalarımız da var." ifadelerini kullandı.

Yurduntepe Kayak Merkezi'nin yan tarafında otel yapılacak bir alan olduğunu belirten Doğan Ünlü, "Amacımız ilerleyen zamanda buraya turizme yönelik bir otelin yapılması. Kayak tesisi anlamında bir sıkıntımız yok ancak yatak kapasitesi anlamında bir eksikliğimiz var." şeklinde konuştu.

AK Parti ekibi gazetecilerle buluştu
AK Parti ekibi gazetecilerle buluştu