Ak Parti, İl Başkanı İçin Temayüle Gitti

4 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde İl Başkanlığına aday 12 kişi için temayül yoklaması yapıldı.

  • 807
Ak Parti, İl Başkanı İçin Temayüle Gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Şerife Bacı Öğretmenevinde AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı sonrası temayül yoklaması yapıldı. 12 adayın yarıştığı temayül yoklamasında Kastamonu İl Koordinatörü ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ile AK Parti Batı Karadeniz Bölge Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşecek. Bu görüşmede temayül yoklamasında aday olan 12 isim masaya yatırılacak. Yapılan elemelerin ardından en son 3 isim belirlenecek ve bu isimler arasından AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisine verilecek olan 3 isim arasından nihai kararı ile yeni il başkanı belirlenmiş olacak.

“AK PARTİ OLARAK İSTİŞARELERE ÖNEM VERİYORUZ”
AK Parti’nin bir istişareler partisi olduğunu ifade eden Kastamonu İl Koordinatörü ve AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, “AK Parti tepeden isimlerin belirlenerek dayatıldığı bir diktatörler partisi değildir. Biz AK Parti olarak istişarelere büyük önem veriyoruz. Çünkü milletvekili de, belediye başkanı da, meclis üyeleri de milletin verdiği oylar ile seçilerek göreve geliyor. Yapılacak olan temayül ile Kastamonu teşkilatının yeni yönetimini seçeceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kastamonu’da milletvekilliğini 3-0 ile kazanmak o kadar kolay ki, yeter ki çalışalım. Ben Kastamonu’daki birlik ve beraberliği her yerde göremiyorum” dedi.
AK Parti olarak kırmızı çizgilerinin bulunduğunu ve bu kırmızı çizgilerin korunması için mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden Filiz, kırmızı çizgilerini korumak için Paralel Yapı İle Mücadele Daire Başkanlığının kurulduğunu söyledi.
Hüseyin Filiz, şöyle konuştu: “Bizler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın topraktan kurduğu, evladı gibi büyütmüş olduğu bir AK Parti’nin mensuplarıyız. Eğer bizler AK Partili isek ilk işimiz, kırmızı çizgimiz, olmazsa olmazımız Paralel İle Mücadelemizdir. Sandıktan çıkan bir hükümetin icraatlarını tam olarak yerine getirebilmesi için önüne çıkan bütün engelleri aşması gerekiyor. Bazen paralel çeteler olur, bazen askeri vesayet olur, bazen ise 17-25 Aralık olayları olur. Daha neler olacağını ise şimdilik bilemiyoruz. Fakat ne olursa olsun bütün girişimleri yıkmayı bileceğiz. Bizim için herkes değerlidir ancak yanımızda çalışan çaycı bile olsa partimizin içerisinde nifak saçamaz. Bize geçmişte mücadele ettikleriniz ile beraber değimliydiniz? diye soruyorlar. Evet, geçmişte olabilir. Bir zamanlar var olan askeri vesayeti aşmak için bazı arkadaşlar ile beraber hareket ettik. Şimdi ise paralel çeteler var. Onları da aşmak üzereyiz. Cumhurbaşkanımızın inlerine kadar gireceğiz dediği gibi paralel yapı ile mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. 81 ildeki paralel yapı ile beraber olan arkadaşlarımız olabilir. Biz o arkadaşlarımızı nadasa bırakıyoruz. Biz ile beraberler mi değiller mi ona bakacağız. 81 ildeki bundan sonraki yol haritamız bu şekildedir” diye konuştu.

“YENİ BAŞKANIMIZ PARTİMİZİ 3-0 HEDEFİNE ULAŞTIRACAK”
Kastamonu İl Başkanlığı için aday olan 12 kişinin genel merkeze giderek mülakata alındığını belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, “Arkadaşlarımızı medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Teşkilatımızın bu temayülümüzün üçüncü aşamada yani Sayın Başbakanımıza sunacağımız liste için birinci aşamayı Genel Merkezimiz yaptı. Birinci aşamadan ikinci aşamaya geçecekler tahminen genel merkezin yaptığı mülakat sonunda az çok belirginleşti. Üçüncü aşamaya da sizlerin de yol göstereceğiniz de temayül sonuçlarını İl Koordinatörü Milletvekili arkadaşımız alacak Genel Merkezimize ulaştıracak. Sanırım bir kısım arkadaşımız çağrılacaktır. Sizin yol göstereceğinizle Sayın Başbakanımıza arz edilecek isimler belirlenecek. Ben teşkilatın ortak sağduyusunun yol göstereceğine inanıyorum. AK Parti Kastamonu İl Başkanı olacak arkadaşımız 2015 Genel Seçimlerinde Kastamonu’da Ak Parti’nin 3-0 hedefine taşıyacağına inanıyorum” dedi.

“PARTİMİZ VE TEŞKİLATIMIZ ADINA HAYIRLI OLSUN”
Kastamonu İl Başkanı adayının belirlenmesinde teşkilatın görüşünü almak için bir araya geldiklerini aktaran AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Metin Çelik, “Kastamonu İl Başkanımızı belirlemek için 2 tane sandık kurduk. Çok kısa bir sürede temayül yoklamasına geçeceğiz. Dilediğiniz isim veya en fazla 3 ismi bu pusulayı yazıp sandığa atmanızı rica ediyoruz. Yapacağınız tercih ve vermiş olduğunuz oylar hepimiz için hayırlı uğurlu olur. En iyi adayının belirlenmesine inşallah katkısı olur. Geçen Perşembe günü Genel Merkezimizde mülakatlarımız oldu. Önümüzdeki günlerde mülakatlarımız devam edecek. En son üç tane kalan arkadaşımız Sayın Başbakanımızın belirleyeceği gün ve saatte görüşme suretiyle istişare ve temayüller sonucu belirlemiş olacağız. İnşallah partimiz ve teşkilatımız adına hayırlı uğurlu olur” şeklinde konuştu.
Konuşmalarından ardından, temayül yoklaması yapıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)