Ak Parti İl Başkanlığı, Görev Dağılımı Yaptı

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nda görev dağılımı yapıldı.

  • 901
Ak Parti İl Başkanlığı, Görev Dağılımı Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen kahvaltıya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Başkanı Av. Halil Uluay ile partililer katıldı.

AK Parti’nin Kastamonu’da 2002 yılından itibaren yükseliş gösterdiğini belirten AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, “Bu yükselişte partinin geleneklerini bilen arkadaşlarımızın görev yapmasının önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum” dedi.

AK Parti’nin son 12 yıllık süreçte Kastamonu’da 20 puanın üzerinde bir artış sağladığını ifade eden Gülşen, “Çıta giderek yükseliyor. Bu noktada yeni il yönetimimizin işi çok kolay değil. İnşallah yüzde 55 bandını sizlerle birlikte aşacaktır. Daha tecrübeli bir ekip var. Bizlerde elimizdeki tecrübeyle görevimiz ne olursa olsun mevcut milletvekilleri olarak partimiz bize ne uygun görür onu bilemeyiz ama bu başarı için bizde katkı vereceğiz. Kastamonu için gelecek vizyonu var. Öncelikle yaptığımız güzel işler var. Son 10 yıllık süreçte güzel işler başarıldı ama gelecek adına OSB’lerin fazlalaştırılması, İnebolu yolunun bitirilmesi, limanımızın tamamlanması Kastamonu’nun gelecek vizyonu adına en önemli projeler. Ben yeni il yönetimimizin de 25. dönem milletvekillerimizin de takip edeceği en önemli işlerin bunlar olduğunu düşünüyorum. Bölgesel kalkınma idaresinin Kastamonu bölgesinde, bölgesel kalkınma idaresini kurulması son derece önemlidir. Bu konuda olumlu işaretler var ama bununla sivil toplum örgütlerimiz, siyasetçilerimiz, basınımız hep birlikte uğraşmaya devam etmeliyiz. Yeni yönetimin proje hedeflerinden bir tanesi de bölgesel kalkınma idaresi GAP gibi DOKAP gibi olmalı. İnşallah Batı Karadeniz Kalkınma Projesi de bizim bölgemizde oluşturulacaktır. Bunun için gayret gösterilmesi lazım” diye konuştu.

Gülşen, 2015 genel seçimlerinde de milletvekilliği aday adayı olduğunu belirterek, “Bu dönem yine müracaat edeceğiz, partimiz uygun görürse devam edeceğiz. Uygun görmezlerse de bu partinin bir ferdi olarak partimizin başarısı için, Kastamonu’nun kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin dünyanın gıpta ile baktığı bir parti olduğunu vurgulayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Bizde bu partinin üyeleri olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Yeni oluşan AK Parti İl Yönetimi’ni kutluyorum. İnşallah büyük başarılara vesile oluruz. Bu da hep birlikte olur. Hepimizin taşın altına elini koyması ile olur. Hizmetler kolay olmuyor. Çaba harcamanız, ciddi çalışmalar yapmanız gerekiyor. Halkımız bizden çok şey bekliyor” ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Halkımız bizden daha büyük çalışmalar bekliyor. Özellikle sahada görebilecekleri ve Kastamonu’nun sorunlarını ciddi manada çözebilecek projeler bekliyor. Biz bu konuda ciddi manada çalışmalar yapıyoruz. Halkımız büyük istiyor, bizde büyük çalışmalar yapıyoruz. Şu anda Kastamonu’nun çok ciddi bir otopark sorunu var, bunun içinde ön çalışmalar yaptık. Bu yıl sahada bunları göreceğiz. Bunlar birden olmuyor. AK Parti belediyelere eşit davranıyor. Ayrım yapmıyor. Bunu da takdirle karşılamak lazım. Türkiye’deki tüm belediyelerin borçlarını ertelediler ve bunda bir ayrım yapmadılar. Önümüzde bir seçim var. Bu seçim hem Kastamonu hem de parti için önemli biz birlik ve beraberlik içinde çalışırsak, başarılı olmamak için sebep yok. Çünkü halkımızın büyük bir ilgi ve alakası var. Geçen günlerde Başbakanımız ve Bakanlar ilimize geldi. Halkımız onların halk adamı, halk insanı olduğunu gördüler. Bu büyük bir mutluluk. Halkımız AK Parti’ye güveniyor, inanıyor. Onun için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Çünkü sorumluluğumuz büyük”

Kendilerinden önceki başkanların başarısının üzerine yeni başarılar eklemeleri gerektiğine işaret eden AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, şunları söyledi: “Hedefimiz partimizin en iyi bir şekilde temsil edilmesi ve seçimleri kazanmasıdır. Bununla birlikte Kastamonu’nun gelişimi için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bizden önceki yönetimler seçimlerde gösterdikleri başarıları, hizmet alma konusunda da gösterdiler. Ciddi manada hizmetler getirdiler. Dünya dönüyor, eğer biz dünyanın dönme hızında hareket edersek ilerleyemeyiz. Ondan daha hızlı hareket ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Daha önceki yapılan hizmetler yeterli kabul edip ya da gelecek olan hizmetler üzerine yeni bir şeyler koyamazsak, biz kendimizi başarılı görmeyiz. Şu anki ekipler ile koordineli çalışmalarımıza devam edeceğiz”

En büyük avantajlarının belediyenin kendi saflarında yer alması olduğunu ifade eden Uluay, şunları kaydetti: “Büyüklerimiz ‘Siyaset efe oyunu değil, halay oyunudur” derler. Bizde el ele yapışarak, hizmet alma konusunda ve partimizin başarılı olması konusunda gereken tüm çabaları sarf edeceğiz. Bunun yanında Kastamonu’nun siyaset dışı dinamikleri ile çalışıp, Kastamonu’ya yapılması gereken hizmetleri en iyisini yapmaya çalışacağız. Kastamonu’da tüm teşkilatlarla birlik ve beraberlik ruhunu oluşturup, hem özel teşebbüs konusunda hem de devlet yatırımları konusunda projelerimizi hayata geçireceğiz”

İlk hedeflerinin 3 milletvekili çıkarmak olduğuna dikkat çeken Av. Halil Uluay, şöyle devam etti: “Biz gece gündüz uyumadan bu 3 milletvekili çıkarıp, Ankara’ya göndereceğiz. Seçimlerden sonra da hizmet için onları uyutmayacağız. Asıl görevimiz Kastamonu’nun kalkınma konusunda seçimlerden sonra başlayacak. Bunun bilincindeyiz. AK Parti kurulduktan sonra her zaman başarı gösterdi. Başarı gösterdikten sonra, her zaman önüne değişik unsurlar çıktı. AK Parti’nin karşısına siyasi partilerin dışında, karşısına yerel dinamikler çıktı. Bugün geldiğimiz noktada, Dünya’da bir takım güçlerin AK Parti’nin karşısında olduğunu biz yaşayarak görüyoruz. Bu bağlamda bizim işimiz zor. Fakat bizim en büyük avantajımız, halkımızın bize inanıyor olmasıdır. Tüm güçlükleri aşmamızın en büyük yardımcısı halkımızın bize olan güvenidir. Bu güveni devam ettirerek ve artırarak hizmetleri devam ettireceğiz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)