AK Parti'den KGC'yi ziyaret!

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

  • 990
AK Parti'den KGC'yi ziyaret!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, ilimizde görev yapan basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Ziyarette Milletvekili Çelik ve AK Parti İl Başkanı Ünlü, gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu.

"Rektörümüzle Tıp Fakültesi için çalışıyoruz"

Kastamonu Tıp Fakültesi’nin son durumu hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Tıp Fakültesi’nde afilasyon ile ilgili çalışmamız var. Bu konuda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal hocamızın da çalışması var. Yakın zaman da bu konu netleşecek ve Kastamonu’nun önemli sorunlarından biri gündemden çıkarılacak” dedi.

"23 Milyon TL yatırım alan tek iliz"

İnşaatı devam eden ve önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmeye çalışılan Yurdun Tepe hakkında da bilgi veren Ünlü; “Yurdun Tepe’nin inşaatı sürüyor. Kastamonu’nun en önemli yatırımlarından birisi başladı. O da kapalı spor salonumuz. Hem Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün hem de öğrenci yurdumuzun inşaatı başladı. Köy yollarıyla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Okullarla ilgili ödenek beklentimiz vardı. 4 okulumuza 23 Milyon TL yatırım alan tek iliz. Milletvekillerimizle uyumlu bir şekilde Kastamonu’muza olan yatırımların hepsini takip ediyoruz” diye konuştu.

"15 Milyon TL ekstra bir kaynak gönderildi"

KUZKA’nın bu yılki çağırısında turizm alt yapısının desteklenmesiyle ilgili projelerin gündemde olduğunu hatırlatan Milletvekili Metin Çelik; “2 hafta kadar önce karar alındı. KUZKA’nın çağrısı, Sinop, Çankırı ve Kastamonu illerini kapsıyor. 12 projenin 6’sı ise Kastamonu’dan. Turizm alt yapısıyla ilgili de güzel gelişmeler var. KÖYDES ödeneğinde ise Kastamonu, 2005’ten beri üst sıradadır. Son yıllarda ise ödenek almada 1’incidir. Ödeneklerle ilgili ihale çalışmaları Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatıldı. İnşallah  önümüzdeki süreçte iyi bir planlamayla köy yollarımızı belli bir seviyenin üzerine çıkartmış olacağız. İl Özel İdaremizin de bu anlamda desteğe ihtiyacı vardır. Okullarımızın tamamlanması ve bu eğitim-öğretim yılında açılması gerekiyordu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 15 Milyon TL ekstra bir kaynak gönderildi” ifadelerini kullandı.

"İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü için çalışıyoruz"

Milletvekili Çelik ayrıca, İstiklal Yolu’nun Milli Park ilan edildiğini, gündemde olan İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü’nün ise İnebolu’da olması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Çelik; “Geçen sene İstiklal Yolu Milli Park ilan edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla 2018 yılında bu karar alındı. Güzergahta ne yapılacağına dair ön çalışmayı zaten biz yaptık. Başından beri bu işi takip ediyoruz. Türkiye’de İstiklal Madalyası almış ve İstiklal Yolu’nun başlangıcı olan İnebolu’da ‘İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü’nün kurulmasını arzu ediyoruz. Çalışmalarımız her bakanlıkta devam ediyor” dedi.

"Bakan Ağbal, Kastamonu'daki tıp fakültesi ihtiyacını gördü"

Türkiye genelindeki yeni ihalelerin biraz bekletildiğine dikkat çeken Milletvekili Çelik, şu açıklamaları yaptı: “En son Spor Toto aracılığıyla binaların yenilenmesi, tenis kortu yapımıyla ilgili 4 Milyon TL ödenek geldi. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine gündemimizde Kastamonu Tıp Fakültesi var. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ilimize geldiğinde Kastamonu’daki Tıp Fakültesi ihtiyacını gördü. Tıp Fakültesi’nin bir an önce bitirilmesi ve 2020 yılı içinde açılması hedeflerimiz arasında. Mevcut kadrodaki doktorlarımızın hasta bakmasını sağlayacağız. Protokol yapılacak."

"Özel Uğurlu Hastanesi'nde yasal bir sorun yok"

"Özel Uğurlu Hastanesiyle ilgili ise 5 yıllık ruhsat uzatımı sağlandı. Devlet üzerine düşen görevi yaptı. Burada hukuki anlaşmazlıklar ve sorunlar var. Sahipler anlaşacak, yasal bir sorun yok." dedi.

AK Parti Kastamonu İl Yönetim Kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyaret fotoğraf çekimi ile sona erdi.