AK Parti'li Çalık, Kılıçdaroğlu'na yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili, "Öyle laflar ediyor ki ne muhalefet liderliğine ne genel başkanlığa ne de Atatürk'ün partisi CHP'ye yakışıyor. Eline belge diye aldığın, mendil sallar gibi salladığın dosyaların senin CHP Genel Başkanlığı için salladığın son mendiller olacak." dedi.

  • 803
AK Parti'li Çalık, Kılıçdaroğlu'na yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalık, partisinin Kastamonu İl Başkanlığını ziyareti sırasında, 2001 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözleriyle bu yola çıktıklarını söyledi.

Ekonomiden sosyal politikalara kadar birçok alanda önemli adımlar atıldığına işaret eden Çalık, "Evlerde baktığımız 500 bin yaşlı ve engellimiz var. Onlar için 5 milyar lira bütçe ayırıyoruz. Evde bakımın yanında evde sağlığı hizmete soktuk. Engellilerimizi evde zincirlenen halden kurtardık ve insanca yaşama hakkını verdik. Eğitime önemli yatırımlar yaptık." diye konuştu.

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu, hangi şartlarda göreve geldiğini, genel başkan olduğunu hatırla. Bir kasetle göreve geldiğini, o dönem nasıl çarkçı olduğunu gördük. Deniz Baykal'ın evinden çıktığında 'Genel başkan adayı değilim.' demiştin. Bir gün sonra aklına hangi kurnazca fikir geldi, kim sufleyi verdi? O zaman hem uluslararası güçler hem de bugünün terör örgütleri kulağına fısıldamıştı. Çarkçılığın ilk örneğini orada gösterdin." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz gecesi havaalanından çıkıp belediye başkanının evine gittiğini hatırlatan Çalık, "15 Temmuz'dan önce 'Darbe olursa tankın üzerine çıkan ilk ben olurum.' dedi. Uçaktan indi, kapının dışına çıkan ilk Kılıçdaroğlu oldu. Belediye başkanının bodrumdaki evine saklandı. Sen kaçak, sen korkak ve milletinin karşısında dik duramayan CHP'nin genel müdürüsün. Senin ne Cumhurbaşkanımız ne Türkiye ne de AK Parti'ye tek kelime söyleme hakkın var. Öncelikle senin yapman gereken Atatürk'ün partisine layık olmak." diye konuştu.

AK Parti'nin her dönem önüne hedefler koyduğunu vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"CHP'nin genel müdürü dün çarkçıydı, bir hafta önce dayakçı oldu. Sonra iftiracı olan ve adına da 'Kemal' denen beyefendiye söylüyoruz. Biz iktidara geldiğimiz 2002'den itibaren acil eylem planımızı önümüze koyduk. Kendimize yeni hedefler koyduk. 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılı için hedefler belirledik. 2053-2071 Türkiyesi'nin hedeflerini koyduk. Sandık için seçim için değil, neslimiz için çalıştık. Kılıçdaroğlu'nun çarkçılığı ise dayakçılığa döndü. Kılıçdaroğlu, bu sözleriyle esasında erkekleri ciddi manada aşağıladı. Kadını, erkeğiyle biz bütünüz. Toplum olarak beraberiz. Ne kadın ne de erkeği kimsenin aşağılamaya hakkı var. 'Erkek işsizse eve para götüremezse canı da sıkkınsa karısını döver.' diyor. Sen sekiz seçim kaybetmiş olarak eve gittiğinde hanımefendiye ne yapıyorsun bilmiyorum ama biz şiddetin tamamına karşıyız."

Çalık, Kılıçdaroğlu'nun sözüne bugüne kadar kulak asmadıklarını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Lafa bakarsın laf mı diye, lafı söyleyene bakarsın adam mı diye' diye bir söz var. Adamsa cevaplandırırsın. Değilse 'Boş ver gitsin' dersin. Biz lafı söyleyene bakıyoruz, Kılıçdaroğlu olduğunda 'Boş ver gitsin' diyoruz. Şimdi öyle laflar ediyor ki ne muhalefet liderliğine ne genel başkanlığa ne de Atatürk'ün partisi CHP'ye yakışıyor. Eline belge diye aldığın, mendil sallar gibi salladığın dosyaların senin CHP Genel Başkanlığı için salladığın son mendiller olacak. İftira ile attığın o dosyalar, senin genel başkanlığının son salladığın mendilleri olacak. Sahte belgelerle yaptığı iftiraların hesabını hem CHP'liler genel başkanına sormalı hem de milletimiz bunun hesabını sandıkta sormalı."

Ziyarette AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay da bulundu.

AA